Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гюзлемета с готово тесто на сачГюзлемета с готово тесто на сач
14 Април
За рецептата за тези лесни гюзлеми използваме готовото тесто за мекици или пък такова, което е за пици. Добре намазнете тестото и го разделете на еднакви топки - с размера на мандарина....
Банички от парено тесто на ЙолиБанички от парено тесто на Йоли
24 Окт.
3
Бърка се, докато тестото се отлепи от стените на тенджерата. След което се маха от котлона. След като пареното тесто изстине малко, към него се прибавят едно по едно яйцата. Бърка се хубаво със ръце....
Пълнен шаран в тесто на фурнаПълнен шаран в тесто на фурна
08 Дек.
Рибата се пълни, зашива се с голяма игла и по-плътен конец, намазва се с олио и се увива в няколко листа точени кори или в тесто за пици и мекици. За по-пръхко тесто в него се слагат 1-2 яйца....
Банички от парено тесто на тиганБанички от парено тесто на тиган
14 Август
Баничките от парено тесто на тиган са много вкусни....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
От бутер тестото изрязваме кръгове с диаметър 2 см по-големи от купите. Отделно разбиваме жълтъка с една супена лъжица вода и с него намазваме тестото от двете страни....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Солено тесто за декориране на обредни хлябовеСолено тесто за декориране на обредни хлябове
29 Юни
Поетапно добавяйте топла вода, замесете гладко и не много меко но еластично тесто....
Как се прави идеалното пандишпаново тестоКак се прави идеалното пандишпаново тесто
26 Март
5
Начин на приготвяне: Жълтъците и захарта се разбиват с миксер до получаването на хомогенна консистенция....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Месим, докато не получим леко лепкаво тесто. След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Пресейте брашното, добавете леко мекото масло, нарязано на кубчета и разтрийте на трохи. Прибавете захарта, бялото вино, солта и замесете гладко тесто. Оставете го да почине, увито във фолио на хладно....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата и жълтъците. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Блиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от негоБлиц бутер тесто и направа на датски сладкиш от него
08 Април
1
Разточва се с набрашнена точилка, разточването му сега е много по-лесно и отново се разточва на 3 пъти по см в дължина на тестото т.е. на кубчето тесто....
Как да приготвите идеалното тесто за пай?Как да приготвите идеалното тесто за пай?
13 Май
Тавата с опеченото идеално тесто за пай се охлажда и се поставя за половин час в хладилника. По този начин тестото ще стегне и ще запази формата си....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници. Поръсете с желаните подправки и изпечете вашите любими соленки....
Тесто за всичкоТесто за всичко
10 Септ.
1
Рецептата за това тесто е от книгата на Добрина Велкова „Соленки, сладки, кремове” от 1988 година, днес наричано Лудо тесто....
Тесто за соленкиТесто за соленки
29 Януари
Замесете меко тесто. Поставете на набрашнен плот и ако има нужда, доизмесете тестото, така е да не лепи. Готовото тесто за соленки разточете на правоъгълен лист и изрежете по желание с нож, чашка, форма......