Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да познаете истинския шафран от имитациитеЕто как да познаете истинския шафран от имитациите.
1. По аромата
Шафранът има много наситен и силен аромат и трябва да можете да го подушите веднага щом отворите бурканчето....
22 Окт.
Истинският домашен пилешки бульонРазфасоваме парчетата месо на порции и ги поставяме в голяма тенджера с 3.500 мл. студена вода.
Варим на слаб огън около 1 час, като грижливо обираме пяната....
25 Ноем.
Пилето, в което ще се влюбитеПоднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата.
Добър апетит!...
07 Окт.
2
Скумрия на фурна с оцетПоръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути....
25 Май
6
Премахване на въшки с оцетРецептата за премахване на въшки с оцет е от народната медицина....
08 Януари
Скумрия на фурна с оцетПоръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути....
25 Май
6
Риба на скара с балсамов оцетНапръскайте я с балсамов оцет и я оставете за около 30 минути да престои....
08 Април
Ето ги хитринките, с които да различите истинския мед от имитациятаАко се разтвори за броени секунди, значи не е истински. Истинският мед няма да се разтвори мигновено, а ще слезе на дъното на чашата./page
page3. Тест
Поставете 1-2 с.л. мед на дъното на чиста и суха тенджерка....
19 Окт.
Имитиращите продукти вече ще са на отделен щанд в магазинаИстинските млечни продукти пък ще се предлагани отделно и по техните етикети ще бъде описано какво е съотношението между мляко, вода и други добавки....
04 Юли
Премахване на въшки с газ, мас и оцетРецептата за премахване на въшки с газ, мас и оцет е старо и изпитано средство от народната медицина....
08 Януари
Малинов оцетПолучава се изключително приятен и ароматен оцет, с който може да овкусявате салати, печени меса и т.н....
03 Септ.
Ябълков оцетСъхранявайте домашният оцет на студено място.
Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
12 Дек.
2
Противогрипен оцетВарете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета.
Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена в 50 милилитра гореща вода, 3 пъти на ден. Не приемайте дълго време!...
08 Май
Малинов оцетМалиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици.
Трайността му е до 6 месеца, съхраняван в халдилник....
13 Септ.
ОцетНе се белят, не се отделят сърцевината и семките. Смилат се на ситно или се рендосват - колкото по-ситно, толкова по-добре. Оставят се в голям съд на топло за около 40 дни....
15 Април
Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцетСервирайте свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет с червено вино по ваш избор....
20 Окт.
При побеляване на косата - отвара от коприва с оцетРецептата за отвара от коприва с оцет при побеляване и падане на косата е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
22 Януари
Домашен гроздов оцетБутилките се затварят с капачки и се оставят на стайна температура за четиринадесет дни.
Домашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия.
Домашният гроздов оцет е готов....
14 Януари
Оцет от джанкиВодата се налива в бутилки, които се държат на студено, за да не ферментира домашният оцет.
Оцетът от джанки е готов....
20 Ноем.
Сливи в оцетДобре узрели, но твърди сини сливи се измиват и набождат с игла. Сложете ги в подходящ съд и ги залейте със студен сироп, направен от оцета, захарта, карамфила и канелата, като при варенето постоянно трябва да се отпенва....
24 Септ.
Натурален ябълков оцетСъхранявайте го на тъмно и хладно място. С времето той ще се избистри.
Използвайте този натурален ябълков оцет за овкусяване на различни салати и супи....
26 Ноем.
1
Чесън в оцетИзцежда се, нарежда се в буркани и се залива с оцет и сол на вкус.
Бурканите се затварят и се държат на хладно място....
19 Май
5
Оцет с бъзНакиснете цветчетата от бъза в силно подсолена вода за 4 минути. Извадете, измийте и ги разстилете върху няколко пласта кухненска хартия, за да изсъхнат.
Затоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата...
05 Юли
Домашен ябълков оцетГъбата се съхранява в хладилника и може да се използва при следващото правене на оцет, като се прибавя към изброените по-горе съставки....
19 Окт.
5