Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладки с марципан и кафеСладки с марципан и кафе
17 Август
Разточете марципана до дебелина 3-5 мм и със същата форма изрежете звездички от него. Разтопете белия шоколад и намажете едната част на звездичките....
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюрШоколадови бисквити с марципан и конфитюр
29 Юни
Разточете, изрежете кръгчета и печете на 180градуса, не повече от 7-8 минути. Разточете марципана, изрежете кръгчета....
Бадемови бонбони с марципан и фурмиБадемови бонбони с марципан и фурми
01 Май
2
Бадемовите бонбони с марципан и фурми са много вкусни!...
Козуначена плитка с марципан и шамфъстъкКозуначена плитка с марципан и шамфъстък
21 Февр.
Първо се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре....
Шоколадова торта с марципан и шоколадова заливкаШоколадова торта с марципан и шоколадова заливка
13 Май
Разрязва се на тортени парчета леко по диагонал. Шоколадовата торта с марципан и шоколадова заливка е много вкусна....
МарципанМарципан
19 Септ.
Марципанът представлява световноизвестно сладкарско изделие, което е произведено от сурова марципанова маса и захар....
МарципанМарципан
17 Август
Оформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура....
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Истинският марципан реално представлява една фина бадемова паста с уникални вкусови качества. Днес, за щастие, истинският марципан вече се предлага и у нас....
Домашен марципанДомашен марципан
20 Юни
Съхраняваме тестото на хладно, опаковано в стреч фолио. Може да се оцветява със сладкарски бои....
Бисквитки с марципанБисквитки с марципан
14 Април
Марципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра....
Сладки с марципанСладки с марципан
23 Март
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми. Разбърква се добре....
Ягоди в марципанЯгоди в марципан
05 Август
От марципана се правят топчета, в тях се правят дупки и вътре се пъхва половинка или четвъртинка ягода, след което топчето се затваря. Оставят се за 1 час в хладилника....
Сметанова торта с марципанСметанова торта с марципан
18 Дек.
Поставете в хладилника да престои една нощ и Сметанова торта с марципан....
Немски сладкиш с марципанНемски сладкиш с марципан
02 Ноем.
Тестото се разточва във формата на правоъгълник. Кайсиевят пълнеж с марципан разстелете върху тестото....
Щолен с бадемов марципанЩолен с бадемов марципан
13 Март
Разстиламе тестото леко, така че в средата поставяме предварително приготвения марципан оформен на фитил. Увиваме тестото около марципана и прехвърляме в тава, оставяме да втаса за 1 час....
Пълнени кайсии с марципанПълнени кайсии с марципан
27 Август
Загрейте фурната на 180 градуса. Сипете захарта, лимоновия сок и 300 мл вода в тенджерка и кипнете, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Варете 5-10 минути....
Коктейл Марципанов флипКоктейл Марципанов флип
27 Септ.
Лимонът се разрязва на две, сокът се изстисква. В сока се топват ръбовете на 2 чаши, а след това се топват в смлените лешници, за да се получи красива украса на ръбовете....
Немски ябълков пай с марципанНемски ябълков пай с марципан
09 Януари
Насладете се на този вълшебно вкусен немски ябълков пай с марципан!...
Коледен фруктов кейк с марципанКоледен фруктов кейк с марципан
18 Дек.
В друга купа разбийте омекналото масло, захарта и нарязаният на парченца марципан. Добавете яйцата едно по едно, а след това и ваниловия екстракт. Прибавете сухите съставки и рома към кексовото тесто....
Кейк с бадемов марципан БатенбергКейк с бадемов марципан Батенберг
31 Януари
5
Начин на обличане на кейк: Върху лист хартия за готвене поставяме бадемовия марципан и с точилка го разточваме на тънък лист с дебелина 3 мм....
Торта с домашен марципан ВарнаТорта с домашен марципан Варна
09 Март
6
Поръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм. Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката....
Оригинален Дрезденски щолен с марципанОригинален Дрезденски щолен с марципан
17 Септ.
Сушените кайсии се нарязват на ситно, към тях се прибавя настърган марципан, кандираните лимонови кори, ситно счуканите бадеми и шамфъстък. Разбърква се и се омесва като тесто, защото марципанът е също както тестото....
Френски бонбони с марципан (Calissons)Френски бонбони с марципан (Calissons)
17 Август
Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан...
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Според разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
История на КолатаИстория на Колата
09 Март
Каква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...