Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сладки с марципан и кафеРазточете марципана до дебелина 3-5 мм и със същата форма изрежете звездички от него.
Разтопете белия шоколад и намажете едната част на звездичките....
17 Август
Шоколадови бисквити с марципан и конфитюрРазточете, изрежете кръгчета и печете на 180градуса, не повече от 7-8 минути.
Разточете марципана, изрежете кръгчета....
29 Юни
Козуначена плитка с марципан и шамфъстъкПърво се приготвя плънката - марципанът и бадемът се смилат. Конфитюрът се разбърква добре с ликьора и млякото. След това всички продукти се смесват и се разбъркват добре....
21 Февр.
Шоколадова торта с марципан и шоколадова заливкаРазрязва се на тортени парчета леко по диагонал.
Шоколадовата торта с марципан и шоколадова заливка е много вкусна....
13 Май
МарципанМарципанът представлява световноизвестно сладкарско изделие, което е произведено от сурова марципанова маса и захар....
19 Септ.
МарципанОформете готовия марципан на продълговато руло и го увийте във фолио, за да се съхрани по-добре. Може да го съхранявате на стайна температура....
17 Август
Кулинарна употреба на марципанИстинският марципан реално представлява една фина бадемова паста с уникални вкусови качества. Днес, за щастие, истинският марципан вече се предлага и у нас....
12 Окт.
Домашен марципанСъхраняваме тестото на хладно, опаковано в стреч фолио.
Може да се оцветява със сладкарски бои....
20 Юни
Бисквитки с марципанМарципанът се смесва със захарта и се разбърква до образуване на хомогенна смес. Добавя се белтъкът и се разбърква. Тестото се разточва и се изрязват кръгове с диаметър 7-8 сантиметра....
14 Април
Сладки с марципанМаслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с марципана. Добавя се захарта, солта, 1 яйце и филираните бадеми.
Разбърква се добре....
23 Март
Ягоди в марципанОт марципана се правят топчета, в тях се правят дупки и вътре се пъхва половинка или четвъртинка ягода, след което топчето се затваря.
Оставят се за 1 час в хладилника....
05 Август
Сметанова торта с марципанПоставете в хладилника да престои една нощ и Сметанова торта с марципан....
18 Дек.
Немски сладкиш с марципанТестото се разточва във формата на правоъгълник.
Кайсиевят пълнеж с марципан разстелете върху тестото....
02 Ноем.
Щолен с бадемов марципанРазстиламе тестото леко, така че в средата поставяме предварително приготвения марципан оформен на фитил.
Увиваме тестото около марципана и прехвърляме в тава, оставяме да втаса за 1 час....
13 Март
Пълнени кайсии с марципанЗагрейте фурната на 180 градуса. Сипете захарта, лимоновия сок и 300 мл вода в тенджерка и кипнете, като разбърквате, докато захарта се разтвори. Варете 5-10 минути....
27 Август
Коктейл Марципанов флипЛимонът се разрязва на две, сокът се изстисква. В сока се топват ръбовете на 2 чаши, а след това се топват в смлените лешници, за да се получи красива украса на ръбовете....
27 Септ.
Немски ябълков пай с марципанНасладете се на този вълшебно вкусен немски ябълков пай с марципан!...
09 Януари
Коледен фруктов кейк с марципанВ друга купа разбийте омекналото масло, захарта и нарязаният на парченца марципан.
Добавете яйцата едно по едно, а след това и ваниловия екстракт.
Прибавете сухите съставки и рома към кексовото тесто....
18 Дек.
Кейк с бадемов марципан БатенбергНачин на обличане на кейк:
Върху лист хартия за готвене поставяме бадемовия марципан и с точилка го разточваме на тънък лист с дебелина 3 мм....
31 Януари
5
Торта с домашен марципан ВарнаПоръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм.
Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката....
09 Март
6
Оригинален Дрезденски щолен с марципанСушените кайсии се нарязват на ситно, към тях се прибавя настърган марципан, кандираните лимонови кори, ситно счуканите бадеми и шамфъстък. Разбърква се и се омесва като тесто, защото марципанът е също както тестото....
17 Септ.
Френски бонбони с марципан (Calissons)Смелете в кухненски робот захаросания пъпеш, портокаловите кори (може да ги замените с 1 с. л. сладко от портокалови корички или 1 с. л. настъргана кора от портокал) с водата от портокалов цвят и добавете парченца марципан...
17 Август
История на фондютоСпоред разказваните истории то било изобретено от швейцарските пастири през 14 век, които прекарвали дълго време в планината. Те разполагали само с вино, хляб и сирене като храна....
11 Април
История на КолатаКаква е историята на тази уникална и единствена по своя вкус разхладителна напитка е въпрос, на който много хора могат да дадат задоволителен отговор, но в съпоставка на двете напитки историята им изглежда забавна и любопитна...
09 Март