Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Италиански салати със сирене КачокавалоСиренето Качокавало се използва при приготвянето на свежи италиански салати, които са вкусни и лесни за приготвяне....
04 Януари
Производство на сирене КачокавалоСиренето Качокавало е вкусно италианско сирене, което се приготвя от млякото на крави, които пасат на подбрани пасища. Използва се прясно мляко от крави от породата Модикано....
25 Август
Кулинарна употреба на сирене КачокавалоВ превод от италиански наименованието Качокавало означава сирене на кон. Това се дължи на специфичния начин на производство и опаковане на този деликатес....
30 Окт.
Непознатите италиански сиренаВсяка област в Италия се гордее с видовете сирена, които произвежда. Всяко сирене е със свои вкусови особености и метод на производство....
30 Март
Солени вкусотии с крема сиренеПълнежът трябва да бъде гъст – ако прецените, че крема сиренето е малко, добавете още....
13 Дек.
Качокавало е идеалното сирене за червено виноВсе още малко познатото у нас сирене Качокавало е едно от най-известните и скъпи италиански сирена. В повечето държави цената му е около 650 щатски долара за около 450 г продукт....
26 Януари
2
Италиански сирена за екстремистиКасу Марзу
Този сорт е изключително популярен на италианския остров Сардиния. Касу Марзу се произвежда от овче мляко, а в превод името му означава гнило сирене....
05 Май
КачокавалоКачокавало /Caciocavallo/ представлява вид италианско сирене, което е типично за остров Сицилия и южния район Базиликата. Качокавало се приготвя от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко....
30 Май
3
Италиански питчици със сиренеМаже се със сиренето и се сгъва на две, като отново се затопля в тигана....
10 Януари
4
Сирене в италиански стилПеченото сирене се сервира върху доматения сос. Посипва се босилек.
Сиренето в италиански стил е много вкусно.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: Ползва се тиган с добро незалепващо покритие....
06 Май
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеКачокавало е гордост на остров Сицилия и южния район Базиликата....
13 Окт.
Плато с постни вкусотии за Бъдни вечерПлатото с постни вкусотии за Бъдни вечер е много вкусно.
Разгледай още празнични рецепти за Бъдни Вечер....
20 Ноем.
Пълнено кисело зеле с вкусотии в гювечЗелката се обрязва внимателно в средата добре, като кладенче. Сварява се пилешкото и свинското месо. Нарязва се на дребни парченца. Смесва се с каймата и ориза. Слага се вътре в зелето, като се налива малко вода и мазнина...
17 Януари
Бурата - италианско сирене, което се топи в устатаБурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия. За първи път е направено в началото на 1920 година в областта на Андрия във фермата на семейството Бианкини....
20 Април
Италиански пай с козе сирене и маслиниКозето сирене се намачква и се смесва с изварата.
Маслините се режат на половинки. Тестото се разточва на кръг с диаметър около 30 сантиметра и се слага в тава, постлана с хартия за печене....
07 Окт.
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Италиански десерт с два вида сирене и шоколадШоколадът се разтопява с течната сметана и маслото. Сваля се от котлона. Добавя се маскарпонето.
Налива се в стъклени чаши и се оставя за 30 минути в хладилника.
Рикотата се разбива с пудрата захар и по малко се добавя...
03 Януари
СиренеМаскарпоне, което е задължително при приготвянето на Тирамису е е най-мазното италианско сирене. Пармиджано Реджано/пармезан е твърдо, много ароматно сирене, произвеждано от обезмаслено краве мляко....
11 Август
3
Вкусотии с патладжаниРазбъркайте яйцето и прибавете сиренето, опечените и нарязани на кубчета чушки, магданоза, копъра, ригана и нарязания на ситно чесън. Разбъркайте плънката добре....
20 Юни
1
Италиански великденски традицииИталианците в южната част на страната правят много видове сложни пикантни хлябове, в които често включват месо, сирена и цели яйца. Казатиело от Неапол е един такъв хляб, изпечен в пръстен от яйца....
10 Април
Любимите италиански десертиЛацио и Сардиния
- Кростата ди висцоле (черешов сладкиш)
- Гелато ди рикота (сладолед от сирене рикота и ром)
- Пардулас (тортички от сирене)
6....
31 Март
Ледени италиански десертиЕдин от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
28 Юли
Вкусни италиански сладкишиЕдин от най-известните и лесни за приготвяне италиански сладкиши е кремът панакота....
26 Юни
1
Традиционни италиански хлябовеКласическият италиански хляб се нарича Чабата. Той има характерна структура - вътрешността му е пълна с големи кухини, образували се от многократното встасване на тестото....
03 Февр.
1
Харизанова учи италианскиВ момента хубавицата се е заела с издирването на учител по италиански език....
07 Април