Решихме да ви представим няколко различни рецепти с крема сирене – всички ще са солени. Подбрали сме предястие, соленки, мъфини и еклери. Започваме с по-лесните и бързи рецепти.
За плънката на еклерите ще трябва да смесите крема сирене около 300 г, добавете и 80 г заквасена сметана. Към това добавете подправки на вкус, като е добре да бъдат свежи – връзка магданоз, връзка копър, малко зелен лук. Смесвате продуктите и пълните вече готовите еклерчета. Пълнежът трябва да бъде гъст – ако прецените, че крема сиренето е малко, добавете още.
Предлагаме ви вариация на популярните мъфини или кексчета, но този път със солена плънка от крема сирене и малко орехи за вкус. Ето и каква е рецептата:
Мъфини с крема сирене, босилек и орехи
Необходими продукти: 2 яйца, ¾ ч.ч олио, 1 ч.ч кисело мляко, 2 ч.ч. брашно, ½ пак. бакпулвер, крема сирене, орехи, босилек
Начин на приготвяне: Направете сместа, като започвате с разбиване на яйцата, олиото и млякото. След това постепенно добавяте брашното и бакпулвера. Накрая сложете крема сирене около 200 г и разбъркайте, докато сместа се уеднакви. Добавете и няколко щипки босилек. Пълните формичките, а накрая посипете отгоре със скълцани орехи. Печете в предварително загрята и умерена фурна до зачервяване.
След вкусните мъфини ред е и на соленките. Тях можете лесно да си приготвите, като за тестото ще са ви необходими по 150 г масло и крема сирене, брашно, щипка сол, 1 ч.л. сода, яйце, сусам.
Първо смесете маслото и крема сиренето в подходящ съд, като към тях добавите и предварително разбитото яйце. След това започвате да слагате пресятото брашно, което сте смесили със содата и солта. Целта е тестото да не лепне по ръцете ви. После разточвате и изрязвате желаните формички, отгоре поръсете със сусам – нареждате ги в намазнена тава и печете до зачервяване.
Последното ни предложение е чудесен избор за предястие за зимата. Ето и необходимите продукти:
Печени картофи с крема сирене
Необходими продукти: 4-5 големи картофа, 150 г крема сирене, 2 стръка праз, масло, колбас, черен пипер, риган
Начин на приготвяне: Картофите сварете, но не до пълна готовност. След това нарежете ги на половини и издълбайте сърцевината на всеки картоф. Наредете половинките картофи в намазнена тава. Вътрешността накълцайте на ситно и добавете крема сиренето.
В тиган задушете праза, който сте нарязали на тънки шайби, след което добавете и колбаса леко да се запържи. Смесвате праза и колбаса с картофите и крема сиренето, добавяте подправки на вкус – черен пипер, риган или чубрица. Пълните картофите и върху всеки картоф слагате парченце масло. Печете на 180 градуса докато станат златисти. По желание поръсете с кашкавал отгоре.
Коментари