Крема сиренето е подходящо за приготвяне на солени и сладки ястия. Ние сме избрали две салати, един аламинут и десерт, който става бързо, а ето и кои са необходимите продукти, за да си ги направите:
Салата с крема сирене и варени картофи
Необходими продукти: ½ кг картофи, 2 зелени пиперки, 2 яйца, глава лук, 1 пак. крема сирене от 125 г, 3 с.л. кисело мляко, 2 скилидки чесън, ½ връзка магданоз, сол, черен пипер, олио
Начин на приготвяне: Първо сварявате картофите, но внимавайте да не ги разварите. Яйцата също трябва да бъдат сварени. Нарязвате на шайби лука, картофите, пипера и яйцата. Нареждате ги в чинии. От всички останали продукти, трябва да си направите сос. Смесете ги в блендер и ги пасирайте добре, след което полейте салатата обилно.
Другото предложение е за салата с печен пипер. Нарязвате две печени червени чушки и два домата, след което ги оставяте в купа.
От 2 пакетчета крема сирене, 5 с.л. кисело мляко, зехтин, малко сол и босилек приготвяте соса – хубаво разбърквате сместа и я смесвате с доматите и чушките. Разбърквате, оставяте да се охлади и сервирате. Ако обичате чесън, добавете на вкус за още по-апетитен завършек.
Следващото ни предложение е за основно ястие с крема сирене. Рецептата е страхотна за приготвяне през седмицата, защото става много бързо. Нарежете 5 кренвирша на колелца, които са дебели около 2 см. Наредете ги в тавичка и им добавете нарязано масло на малки парченца – около 30 г.
Сложете тавичката във фурната, а през това време направете заливката. За нея ще трябва да разбиете 4 яйца, 2 пакетчета крема сирене, черен пипер, 3 с.л. сметана, сол. След като кренвиршите се позапекат (около десетина минути), извадете тавичката и ги залейте със заливката. Печете, докато се зачерви ястието. Сервирайте със зелена салата.
Ако нямате сметана, може да добавите прясно мляко. За повече аромат сложете две три щипки чубрица или босилек в заливката.
И за да завършим "кремообразното" си меню, последното ни предложение е за десерт.
Сладки с крема сирене
Необходими продукти: 3 ч.ч. брашно, 2 пакетчета крема сирене, 250 г мас, захар
Начин на приготвяне: Замесвате тесто от изброените продукти без захарта. Оставяте го да престои 24 часа, след което разточвате лист от тестото, който посипвате със захар. Навивате листа, но не стегнато, на руло и режете на парчета с дебелина 1 см. Печете до зачервяване в умерена фурна.
Коментари