Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Свежи и леки десерти с крема сирене

Свежи и леки десерти с крема сирене

Трайфъл

Първото ни предложение е за мус с крема сирене и плодове. Плодовете можете да си изберете по ваш вкус. Ние ви предлагаме рецепта с горски плодове (можете да използвате замразени) и нектарини. Ето кои са необходимите продукти за муса:

Мус с плодове и крема сирене

Необходими продукти: 1 пакетче крема сирене, 5 – 6 с.л сметана, 4 с.л. кисело мляко, горски плодове, нектарина, кафява захар

Начин на приготвяне: Сложете плодовете в тиган заедно с няколко лъжички кафява захар, нектарината нарежете на ситно. В отделен съд разбийте крема сиренето, заквасената сметана и млякото.

Кремчета

Ако смятате, че десертът няма да бъде достатъчно сладък, добавете и към тази смес малко захар. Смесете плодовете и крема, когато плодчетата вече са изстинали. Изсипете в купички и охладете.

Следващата рецепта отново е за мус, но този път ще добавим и бисквити. Разбивате с миксер около 200 г сладкарска сметана, 80 г захар и ванилия (по желание я заменете с лимонена есенция). След това добавете едно пакетче крема сирене и разбъркайте добре.

Сложете на дъното на чаша натрошени маслени бисквити, отгоре крем, пак бисквити и така, докато свърши кремчето. Оставете за няколко часа да се охлади.

Сладкиш с крема сирене

Последният десерт с крема сирене се приготвя сравнително бързо и този път се пече. Ето и какво ви е необходимо:

Сладкиш с боровинки и крема сирене

Необходими продукти: 200 г бисквити, 1 пак. масло, 2 яйца, 250 г крема сирене, сладко от боровинки, есенция ром, ¾ ч.ч. захар

Начин на приготвяне: Хубаво натрошавате бисквитите, след което ги заливате с разтопеното предварително масло. В друга купа разбивате яйцата и добавяте захарта и слагате крема сиренето, есенцията.

Нареждате в тавичка натрошените и объркани с масло бисквити, отгоре намазвате обилно със сладко от боровинки, а като най-горен пласт намазвате яйчения крем. Печете в умерена фурна за около половин час. След това оставете да изстине и нарежете на малки парчета. Ако не обичате боровинки или разполагате с друго сладко, можете да използвате него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest