Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да вложим каперси в ястиятаТе не изискват никакви процедури преди да заемат мястото си в традиционни ястия.
Най-често каперсите се влагат в традиционните ястия спагети ала путанеска, стек тартар или риба а ла Веракрус....
27 Ноем.
Как да вложим билки и цветя в ястиятаЩипка мащерка е подходяща за подправяне на различни видове ястия от месо и дори за подправяне на пици....
09 Май
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Салвията и как да я вложим в ястияНяколко бързи идеи за това към кои ястия можете да я добавите:
• Смесете варен фасул с маслиново масло, салвия и чесън.
• Използвайте, като подправка за доматен сос....
24 Юни
ЛавандулаУникалният аромат на лавандула няма еквивалент сред никоя друга билка. Лавандулата е известна като ароматично растение още от най-древни времена. Лавандулата произхожда от района на Средиземноморието....
27 Март
2
Бисквити с лавандулаБисквитката трябва да остане бледа, а леко по края да се е зачервила.
Оставят се в тавата за да се охладят за около 10 минути и след това се изваждат до пълното им охлаждане.
Бисквитите с лавандула са готови....
13 Май
2
Успокояващ чай от лавандулаЕтеричното масло от лавандула се прилага за разтриване при невралгични болки....
20 Януари
Крем карамел с лавандулаЗапочнете със загряването на млякото - смесете го със захарта и сушените стръкове лавандула. Сложете да заври, разбъркайте на няколко пъти, след което го оставете да се охлади - да не е горещо....
26 Април
1
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Разлика между френска лавандула и лечебна лавандулаЕто каква е разликата между нея и лечебната лавандула:
Разлика между френска лавандула и лечебна лавандула
Растението лавандула е първоизточникът на нейния подвид – френската лавандула....
02 Дек.
Как да вложим индрише в кулинариятаВложени в ястията или използвани в народната медицина, те подпомагат храносмилането и разширяват кръвоносните съдове. Освен това действат антисептично....
05 Окт.
Бял шоколадов мус с лавандулаПрецедете ароматната сметана, за да отделите лавандулата. Начупете шоколада на парченца и го добавете към още топлата сметанова смес, докато се разтопи в нея напълно....
30 Август
Сладко от боровинки и лавандулаНамаляме котлона, добавяме цветчетата лавандула и готвим още 10-15 минути на среден котлон. Бърка се постоянно.
Спираме котлона и пълним в сухи и затоплени буркани. Не стерилизираме!...
26 Януари
Сладко от кайсии с лавандулаМоже да си спестите черния пипер, но ви уверявам, че той не се усеща като вкус или лютивина, но променя характера на сладкото от кайсии с лавандула и без него не е същото....
16 Юни
Тинктура с лавандула при артрозаЗалейте една шепа лавандула с посоченото количество чист спирт.
Оставете да престои на слънце за 45 дни, след което се прецежда.
С получения разтвор се мажат болезнените места, засегнати от артрозата....
02 Юли
Вегански топъл шоколад с лавандулаЗахарта се смесва с какаото и соевото мляко. Добавя се малко вода и сместа се разбърква добре.
Добавя се останалата вода и сушените лавандулови цветове.
Сместа се загрява на бавен огън до кипване при непрекъснато...
18 Август
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.