Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата от темпеСалата от темпе
26 Ноем.
Темпе се нарязва на лентички и се запържва в загрятото олио. Цвеклото и ряпата се настъргват, а слънчогледовото семе се запича на сух тиган....
ТемпеТемпе
15 Юни
Темпето може да се съхранява както в хладилник, така и във фризер. Купувайте темпе, което е с белезникав цвят....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Вегетариански рецепти с темпеВегетариански рецепти с темпе
14 Юни
Темпето, нарязано на кубчета, се сотира в него, докато придобие златист цвят. Лукът и чушката се нарязват на кубчета и се прибавят. Готвят се, докато омекнат. Чесънът се счуква на ситно и се прибавя....
Темпе е вегетарианското месоТемпе е вегетарианското месо
10 Окт.
Темпе способства свеждането до минимум на симптомите при менопауза, както и риска от коронарни болести на сърцето. Освен това темпе е богато на фибри....
Здравословни ползи от темпеЗдравословни ползи от темпе
15 Юни
Темпе се прибавя при приготвянето на различни супи, салати и дори сандвичи. Темпето е прекрасна храна за вегетарианци, тъй като е сред основните заместители на месото....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Да готвим без пърженеДа готвим без пържене
11 Дек.
1
Пържената храна е доста вкусна, но и изключително нездравословна. Поради това, в последните години съветите за ограничаването на консумация на пържените храни ни дебнат от всякъде. Ако все пак сте решили да прибегнете...
Как да готвим карфиолКак да готвим карфиол
28 Ноем.
2
За да се запази красивият бял цвят на карфиола, той трябва да се вари без капак и във водата да се добави малко прясно мляко – 300 милилитра мляко на 2 литра вода. Вместо мляко може да се добави 1 чаена лъжичка лимонов...
Как да готвим таро?Как да готвим таро?
29 Юли
Обикновено таро се готви в комбинация с най-различни меса. Подхожда си и с риба. Обикновено се влага в ястията вместо картофи....
Как да готвим сърнелаКак да готвим сърнела
07 Ноем.
Може да се готви с ориз и зеленчуци, както и с месо. Интересна идея е да се направят кюфтенца с гъби от тях. Режат се на малки парченца, добавят се подправки като за кюфтета с кайма и се пържат....
Как да готвим амарантКак да готвим амарант
05 Дек.
1
За целта се готви подобно на ориза, като търпи комбинция с всякакви продукти по избор. Така например с една част кафяв ориз и една част киноа може да се свари половин част амарант, заедно с шест части вода....
Как да готвим бамбукКак да готвим бамбук
15 Ноем.
Готви се на пара за 8 мин. Съставките за соса се смесват с 2 с.л. от течността, получена при готвенето на пара....
Как да готвим зелеКак да готвим зеле
20 Август
Зелето се готви лесно и дори домакиня без много опит може да направи истински кулинарни шедьоври от една зелка. Много е вкусна салатата от варено зеле....