Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да оправим киселото виноЕдно от нещата, в което българинът е най-добър, е производството на домашен алкохол. Ние бяхме една от малкото страни, които се опълчиха на забраната за казани. И до ден днешен споменатите функционират и не позволяват на...
04 Дек.
5
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
ВиноСледва превръщането му в индустрия, откъдето се заражда и науката енология с целия процес на производство, отлежаване и дегустиране на вина....
23 Август
Нека да готвим с вино!Готвенето е процес на креативност, който се съчетава идеално с чаша вино. Но какво се случва, когато готвим с вино?
Основният съвет при готвенето с вино е да ползвате не по-лошо от това, което пиете чисто.
Всъщност...
16 Февр.
Как да готвим с вино?Всеизвестен е фактът, че виното в ястията прави техния вкус по-ярък и по-изразен. Смята се, че добавянето на вино подчертава някои аромати, които иначе въобще не се усещат.
Има създадени вече специални вина предназначени...
29 Юни
Как домашното вино да стане хубавоВиното не трябва да се пие без компания. Приготвянето му е магия, която се предава от баща на син и граничи със свещено действие. Един мъж в живота си трябва да направи поне една къща, да посади едно дърво, да създаде поколение...
09 Август
С какво вино да поднесем СтилтънМнозина от нас не са чували какво е Стилтън, пък камо ли защо трябва да се поднася с вино и то с какво вино може да се поднася. Ето малко просветление по въпроса.
Стилтън е вид синьо сирене. Произвежда се от краве...
06 Април
С какво вино да поднесем ПроволонеИталианското сирене Проволоне се произвежда в северната част на страната – в Ломбардия, Венето, в Емилия-Романя и в Трентино-Алто. То се произвежда в различни форми и разфасовки. Може да се поднася нарязано на парчета,...
01 Януари
С какво да поднесем малиново вино?Малиновото вино е прекрасна плодова напитка, която се произвежда от много страни по света, както и в България, Сърбия, Русия, Франция, Италия. Производителите ценят много малините, което ги прави както основни, така и...
21 Януари