Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеница със сурови зеленчуциЛютеница със сурови зеленчуци
22 Септ.
Нарязаните зеленчуци поставете в дълбока тенджера и добавете олиото, чесъна, захарта, солта и оцета. Оставете сместа да заври, докато течността не се изпари....
Запечена лютеница със сурови зеленчуциЗапечена лютеница със сурови зеленчуци
23 Февр.
Покривам я с фолио, но не плътно, за да не пречим сосовете да се изпаряват. Зеленчуците трябва да се задушат и изпекат, за около 2 часа....
Как да задушим зеленчуциКак да задушим зеленчуци
23 Февр.
1
Задушените зеленчуци стават много вкусни и запазват голямо количество от витамините си. Топлинната обработка с малко течност на слаб огън запазва и аромата на зеленчуците....
Какво можем да излекуваме, като ядем сурови плодове и зеленчуци?Какво можем да излекуваме, като ядем сурови плодове и зеленчуци?
30 Септ.
1
А ето и какво можем да излекуваме чрез ядене на сурови плодове и зеленчуци: 1. Подагра и болести с увеличено съдържание на пикочна киселина в кръвта....
Варени или сурови зеленчуци - кои са по-полезни?Варени или сурови зеленчуци - кои са по-полезни?
09 Май
Ползите от сурови зеленчуци Суровите зеленчуци също са много важни за организма, само че те играят различна роля....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Зеленчуците, които са по-здравословни сготвени, отколкото суровиЗеленчуците, които са по-здравословни сготвени, отколкото сурови
07 Юли
Въпреки че всички знаем, че зеленчуците са по-здравословни сурови, отколкото сготвени, и че сготвени те губят част от хранителната си стойност, има и изключения....
Зеленчуци с къриЗеленчуци с къри
08 Септ.
Оставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня. Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста....
Зеленчуци в маслоЗеленчуци в масло
07 Март
1
Може да използвате зеленчуци по избор....
Зеленчуци с юфкаЗеленчуци с юфка
19 Юли
Оставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло. Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката....
Зеленчуци в палачинкиЗеленчуци в палачинки
13 Дек.
За рецептата може да използвате всякакви зеленчуци в зависимост от сезона и вашите предпочитания. Разбийте съставките за палачинките, докато сместа стане гладка....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Зеленчуци с дипЗеленчуци с дип
02 Юли
Поднесете зеленчуците в чиния и три отделни купички за сосовете. Консумирайте веднага....
Зеленчуци с шункаЗеленчуци с шунка
12 Окт.
Подреждаме зеленчуците в чинии и украсяваме с парченца шунка и магданоз....
Зеленчуци в гювечЗеленчуци в гювеч
08 Април
3
Прибавете към зеленчуците заедно с картофите и оставете да се задушава за половин час. Накрая добавете сол, черен и червен пипер, чубрица и босилек на вкус....
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Обикновено при ядене на сурови яйца всякакви случаи на алергия към яйца ще изчезнат. Редовната консумация на сурови яйца ще направи чудеса за цялостното ви здраве....
Сурови барчетаСурови барчета
30 Април
Можете да ги добавите и в сместа. Оставете в хладилник да стегне. Нарежете барчетата на парчета в желания размер и форма. Суровите барчета са готови....
Сурови бисквиткиСурови бисквитки
07 Март
2
Оформят се топчета, които се сплескват, за да придобият формата на бисквитки и се овъргалват в кокосовите стърготини. Слагат се в хладилника за 1 час да се стегнат и са готови за консумация....
Сурови бонбониСурови бонбони
13 Януари
Стафидите и аронията се оставят да престоят поне 5-6 часа в рома. Хубаво е да не прекалявате с количеството арония, защото има много специфичен вкус и не се харесва на всеки....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Изкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....