Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БАБХ: Купувайте риба само от магазинитеБАБХ: Купувайте риба само от магазините
03 Дек.
Освен традиционния шаран за празника се очаква да се купуват още пъстърва и толстолоб, които се продават на по-ниски цени....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да купуваме шкембе?Как да купуваме шкембе?
18 Януари
Как да купуваме шкембе? Не е нужно да сте експерт, за да знаете как да купите качествено шкембе. Можете да го купите като цяло парче или предварително нарязано от месарница или супермаркет....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да купувате обувкиКак да купувате обувки
08 Април
2
Когато купувате обувки, най-напред се ръководете от правилото, че главните техни качества са комфортът и практичността. Преди да пробвате обувките, ги огледайте от всички страни....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Деветте причини да купуваме местно производствоДеветте причини да купуваме местно производство
20 Април
Подкрепяте местните производители Като купувате директно от пазара, вие често прескачате посредниците....
Как да избираме и купуваме чорапи?Как да избираме и купуваме чорапи?
09 Януари
Но знаем ли как да избираме и купуваме чорапи? В тази статия ние ще ви ориентираме за модните тенденции при чорапите. И все пак оставяме последната дума на вас....
Как да купуваме и избираме кашкавалКак да купуваме и избираме кашкавал
13 Февр.
1
Кашкавалът е много ценен на българската трапеза. Той присъства на масата в най-различни форми. Добавяме го към празнични плата, принцеси с кайма, студени сандвичи и какви ли не ястия. Но именно качеството на млечният...
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Специалистите по хранене препоръчват два пъти в седмицата в менюто на всеки човек да има включени различни рибни блюда, било то рибка на скара, риба на фурна или рибени чорби и супи. Страните, които имат природни...
Как да избираме и купуваме нар?Как да избираме и купуваме нар?
24 Февр.
Всеки, който не знае как да избере нар, рискува винаги да купува незрели и безвкусни плодове....
Как да избираме и купуваме артишок?Как да избираме и купуваме артишок?
02 Февр.
Ако се усетят външни миризми, тогава не купувайте (миризмата на развален артишок може да прилича на влага или мухъл). Когато купувате артишок, трябва да изберете плътни, еластични и доста тежки съцветия....
За какво да внимаваме, когато купуваме духалка?За какво да внимаваме, когато купуваме духалка?
11 Март
Знаем, че последният фактор касае вероятно всеки купувач, но не се изненадвайте, ако установите, че цената на духалките може да варира от 15 до 500 лв., а понякога и отгоре....