Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да мариноваме пилешко месоКак да мариноваме пилешко месо
31 Март
2
Приготвянето му е сред първите неща, на които се учи една домакиня, но е добре също така да се разбере и по какъв начин пилешкото може да се маринова....
Кулинарни техники за рязанеКулинарни техники за рязане
14 Юли
Но за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане. Ето ги и някои от тях: 1....
Как да мариноваме месо за барбекюКак да мариноваме месо за барбекю
16 Юни
1
Месото е много по-вкусно, когато е мариновано, преди да бъде изпечено на барбекю. Така става много по-сочно и ароматно, и направо се топи в устата....
Кулинарни тънкости при правенето на скараКулинарни тънкости при правенето на скара
12 Август
7
Ако искате да печете риба на скараскарата трябва да е много добре загрята, а рибата да има мазнина върху себе си, за да не залепне. Пече се за кратко. 8....
Доматен сос за месо скараДоматен сос за месо скара
13 Август
По желание може да се добави ситно нарязана люта чушка. Сосът е подходящ за риба и месо, печени на скара....
Великденски яйца с различни техникиВеликденски яйца с различни техники
24 Окт.
Оставете великденските яйца да изсъхнат. Христос Воскресе! Великденските яйца с различни техники са готови....
Кулинарни техники при месенето на козунакКулинарни техники при месенето на козунак
22 Март
Замесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото....
Пилешко месо на скараПилешко месо на скара
13 Март
1
Разбъркайте добре и в получената смес мариновайте пилешкото месо поне за 8 часа, най-добре за едно денонощие. Ароматното пилешко месо се пече върху предварително загрята скара за около 4 минути от всяка страна....
Конско месо на скараКонско месо на скара
26 Март
След това се прехвърля в гевгир и се оставя да се отцеди. Загрейте скарата и добре намазнете реотаните. Всяка пържола конско се намазва с четка с мазнина и се мята на скарата, която трябва да е средно загряна....
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиХитрите кулинарни техники на най-добрите готвачи
18 Ноем.
1
Превърнете се в кулинарна звезда и докажете на любимите си хора, че по-апетитна храна от домашната няма! page1....
Мариноване и готвене на конско месоМариноване и готвене на конско месо
15 Ноем.
Месото се маринова с подходящо количество соев сос и престоява няколко часа....
Кулинарни тайни при приготвянето на месоКулинарни тайни при приготвянето на месо
26 Март
Месото на скара се посолява и подправя веднага след като се свали от скарата. Печеното месо се притопля на водна баня във фурната. Така то има вкус на току-що опечено....
Мариновано свинско месо на скараМариновано свинско месо на скара
28 Юли
1
След това се изпичат на нагрята скара от двете страни, като обръщаме няколко пъти ....
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаКулинарни техники при готвенето на храни на плоча
10 Окт.
Използвайте плочата като скара Разбира се, най-очевидното приложение на плочата за готвене е нейното приложение като скара....
Полезно или вредно е печеното месо на скара?Полезно или вредно е печеното месо на скара?
06 Окт.
Въглените от скарата може да представляват риск от рак....
Как се маринова месо?Как се маринова месо?
10 Окт.
Правилото е, че колкото повече време се маринова месото, толкова по крехко става то след печенето....
Софи Маринова забременя и се скара с ГрингоСофи Маринова забременя и се скара с Гринго
17 Юни
Ромската перла Софи Маринова е бременна. Малко след като зачена, те се скара с бащата на детето, любимият ѝ Гринго. Софи най-после сбъдна мечтата си да забременее от любимия ѝ Гринго....
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоКулинарни тайни при готвене на патешко месо
16 Юни
Патешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина. Това може да стане по няколко...
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоКулинарни тънкости за по-вкусно печено месо
27 Януари
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Кюфтета от конско месо на скараКюфтета от конско месо на скара
08 Юни
Кюфтетата от конско месо на скара са готови....
Месо във фолио, печено на скараМесо във фолио, печено на скара
16 Януари
Хубаво затворете алуминиевото фолио и го сложете да се пече на средно загряна скара. Печете по 45 минути от всяка страна. Готовото свинско се реже на парчета и се поднася....
Сочно мариновано месо на грил (скара)Сочно мариновано месо на грил (скара)
31 Май
Когато решите да печете масото, включете грил скарата, когато е загряла можем да поставим маринованото месо. Извадете месото от буркана и го поставете на скарата да се пече....