Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да мариноваме пилешко месоПриготвянето му е сред първите неща, на които се учи една домакиня, но е добре също така да се разбере и по какъв начин пилешкото може да се маринова....
31 Март
2
Кулинарни техники за рязанеНо за приготвянето на тези специалитети е нужно освен любов и въображение, но и да се запознаем и със специалните кулинарни умения и техники за рязане.
Ето ги и някои от тях:
1....
14 Юли
Как да мариноваме месо за барбекюМесото е много по-вкусно, когато е мариновано, преди да бъде изпечено на барбекю. Така става много по-сочно и ароматно, и направо се топи в устата....
16 Юни
1
Кулинарни тънкости при правенето на скараАко искате да печете риба на скара – скарата трябва да е много добре загрята, а рибата да има мазнина върху себе си, за да не залепне. Пече се за кратко.
8....
12 Август
7
Доматен сос за месо скараПо желание може да се добави ситно нарязана люта чушка.
Сосът е подходящ за риба и месо, печени на скара....
13 Август
Великденски яйца с различни техникиОставете великденските яйца да изсъхнат.
Христос Воскресе!
Великденските яйца с различни техники са готови....
24 Окт.
Кулинарни техники при месенето на козунакЗамесването на козунаци не е никак трудно, просто трябва да спазвате някои техники. Първо, ако имате възможност, си купете домашни продукти, особено яйцата и млякото....
22 Март
Пилешко месо на скараРазбъркайте добре и в получената смес мариновайте пилешкото месо поне за 8 часа, най-добре за едно денонощие.
Ароматното пилешко месо се пече върху предварително загрята скара за около 4 минути от всяка страна....
13 Март
1
Конско месо на скараСлед това се прехвърля в гевгир и се оставя да се отцеди.
Загрейте скарата и добре намазнете реотаните. Всяка пържола конско се намазва с четка с мазнина и се мята на скарата, която трябва да е средно загряна....
26 Март
Хитрите кулинарни техники на най-добрите готвачиПревърнете се в кулинарна звезда и докажете на любимите си хора, че по-апетитна храна от домашната няма!
page1....
18 Ноем.
1
Мариноване и готвене на конско месоМесото се маринова с подходящо количество соев сос и престоява няколко часа....
15 Ноем.
Кулинарни тайни при приготвянето на месоМесото на скара се посолява и подправя веднага след като се свали от скарата.
Печеното месо се притопля на водна баня във фурната. Така то има вкус на току-що опечено....
26 Март
Мариновано свинско месо на скараСлед това се изпичат на нагрята скара от двете страни, като обръщаме няколко пъти ....
28 Юли
1
Кулинарни техники при готвенето на храни на плочаИзползвайте плочата като скара
Разбира се, най-очевидното приложение на плочата за готвене е нейното приложение като скара....
10 Окт.
Полезно или вредно е печеното месо на скара?Въглените от скарата може да представляват риск от рак....
06 Окт.
Как се маринова месо?Правилото е, че колкото повече време се маринова месото, толкова по крехко става то след печенето....
10 Окт.
Софи Маринова забременя и се скара с ГрингоРомската перла Софи Маринова е бременна. Малко след като зачена, те се скара с бащата на детето, любимият ѝ Гринго.
Софи най-после сбъдна мечтата си да забременее от любимия ѝ Гринго....
17 Юни
Кулинарни тайни при готвене на патешко месоПатешкото месо се различава от пилешкото по това, че то е много по-калорично и мазно от пилешкото. Затова един от основните моменти при приготвянето му е отстраняването на слоя мазнина.
Това може да стане по няколко...
16 Юни
Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месоЗа да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, за да бъде месото вкусно и крехко, е да изберете качествен пресен продукт....
27 Януари
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Месо във фолио, печено на скараХубаво затворете алуминиевото фолио и го сложете да се пече на средно загряна скара. Печете по 45 минути от всяка страна. Готовото свинско се реже на парчета и се поднася....
16 Януари
Сочно мариновано месо на грил (скара)Когато решите да печете масото, включете грил скарата, когато е загряла можем да поставим маринованото месо. Извадете месото от буркана и го поставете на скарата да се пече....
31 Май