Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Пилешки бедра на фурнаПилешки бедра на фурна
14 Юни
Сервирах всяка порция от пилешко бедро на фурна с гарнитура от свежа салата, може да се добавят и хрупкави печени картофи....
Как да мариноваме пилешко месоКак да мариноваме пилешко месо
31 Март
2
Още вкусни предложения за пилешко: - пилешка яхния; - пиле фрикасе; - други маринати за пилешко;...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Какво да сготвим набързо с пилешкоКакво да сготвим набързо с пилешко
20 Окт.
1
Пилешкото месо е универсално - то е вкусно и диетично и е подходящо дори за тези, които искат да свалят излишните килограми. Зарадвайте гостите си с вкусни ястия с крехко пилешко месце....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да сготвим пилешки дробчетаКак да сготвим пилешки дробчета
18 Февр.
1
Запечени пилешки дробчета Необходими продукти: 1 кг пилешки дробчета, 2 бр. пипер, 2 домата, връзка пресен босилек, 200 г гъби, 2 моркова, 1 глава лук, 1 глава чесън, сол, черен пипер, олио; за заливката: прясно...
Как да замразяваме и размразяваме пилешко месоКак да замразяваме и размразяваме пилешко месо
27 Август
Ако обичате пилешко, препоръчваме да опитате някоя от рецептите ни за: - пиле със зеле; - пиле с ориз; - или пилешка супа;...
Препеченото пилешко е канцерогенноПрепеченото пилешко е канцерогенно
08 Август
1
Обработеното пилешко месо може да бъде вредно за организма. До такива заключения са стигнали американски медици....
Класически сосове за пилешкоКласически сосове за пилешко
14 Април
Към така приготвящия се сос се изсипва пилешки бульон, бяло вино и бял винен оцет. Сместа трябва да заври....
Алергии към пилешко месоАлергии към пилешко месо
02 Януари
Тук ще се фокусираме конкретно върху алергията към пилешко месо. Какво представлява алерията към пилешко месо? Една от по-рядко срещаните алергии е към пилешко месо....
Растително пилешко радва вегетарианцитеРастително пилешко радва вегетарианците
28 Юни
1
Алтернативното пилешко месо е от растителен произход, съобщиха от "Дискавъри"....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....