Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвя със свинско месоЗадушено свинско
Задушеното свинско месо е нещо, което повечето от нас редовно приготвят у дома. Вариантите са много и най-разнообразни- свинско с ориз, свинско със зеле, свинско с праз, с грах и т.н....
16 Февр.
Как да обезсолим маслиниСолта е неизменен продукт за българите. На всяка трапеза непременно присъства солницата. Много от нас имат навика да посегнат към нея още преди да са опитали ястието. Както знаем обаче прекомерната употреба на сол води...
22 Септ.
Как да сотираме хапки от свинско месо?Освен сотирано свинско, можете да разгледате нашите предложения за свинско задушено, свинска чорба или свинско на грил....
29 Юли
Как да си приготвим крехко свинско месо- За да е крехко свинското месо, трябва да не прекалявате с термичната му обработка. Когато приготвяте свинска супа, го пробвайте често, за да не сте го преварили....
06 Март
Подходящи подправки за свинско месоНа свинско подхожда ако приготвяте печено месо, свинско варено. Най-често се използва на зърна;
- Дафинов лист – много подходяща миризма особено за печено свинско месо....
28 Януари
Стерилизирано свинско месоКупих три килограма пърлено свинско месо.
Нарязах го на големи парчета, осолих го и го позапържих в много олио в голяма тенджера. Отделих няколко парчета да ги сготвя....
30 Юли
Свинско месо плетеноВърху тавата сложете лист хартия (листът трябва да е малко по-голям от тавата). Печете в загрята фурна на 180 градуса за около час и половина. Печеното свинско е готово....
27 Дек.
Шпиковано свинско месоМоже да използвате рецептата за шпиковано свинско месо всякакъв вид свинско....
06 Януари
Пълнено свинско месоПравим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер.
Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес.
Забождаме...
31 Дек.
Мариновано свинско месоНамажете месото с горчицата и го сложете в смес от виното, млякото, сол и черен пипер. След 10 часа го извадете и изсушете.
Изпържете месото в сгорещеното олио, докато хване коричка от всички страни, добавете зеленчуците...
22 Окт.
Пълнено свинско месоПравим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер.
Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес.
Забождаме...
31 Дек.
Домашно консервирано свинско месоМесото, в случая свински бут, се нарязва на кубчета, осолява се и се оставя поне една нощ на хладно, за да се отцеди кръвта....
08 Януари
1
Гулаш със свинско месоГулашът се оставя да ври докато се сварят картофите. След като е готов се поръсва с нарязана на ситно прясна целина.
Гулашът със свинско месо е много вкусен....
18 Дек.
3
Свинско месо с лападНарязаното на късчета свинско месо от бут без кост отпенвам във вряща вода. Задушавам в олио нарязания пресен лук и скилидките чесън....
26 Юни
Чахохбили със свинско месоПри поднасяне поръсете Чахохбили със свинско месо с нарязан магданоз и листенца целина....
13 Януари
2
Капама от свинско месоСложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна.
Капамата от свинско месо е готова....
13 Януари
4
Флан от свинско месоПасираме сока от лимона заедно с обелените скилидки чесън. Оставяме го настрани.
Разбиваме яйцето в купа и прибавяме каймата. Добавяме малко сол и лимоновата смес. След това слагаме щипка от хлебните трохи, нарязания магданоз...
07 Април
Задушено ароматно свинско месоОпитайте крехкостта на свинското и ако е нужно, продължете готвенето, докато то омекне и се окрехкоти достатъчно. Доливайте си топла водичка толкова, колкото гъсто искате да бъде сосчето ви....
29 Септ.
Домашно осолено свинско месоОбикновено най-рано може да се консумира след около седмица. Добре е да се наблюдава и да се проверява състоянието и твърдостта на пастърмата....
15 Окт.
5
Свинско месо със спанакПрибавяме вода и оставяме да ври. Подправяме с подправки на вкус.
Ако ви се вижда редичко свинското варено, може да го сгъстите с 1-2 лъжици брашно, като първо го размиете в малко топла вода и го прибавите....
15 Февр.