Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да сготвя със свинско месоКакво да сготвя със свинско месо
16 Февр.
Задушено свинско Задушеното свинско месо е нещо, което повечето от нас редовно приготвят у дома. Вариантите са много и най-разнообразни- свинско с ориз, свинско със зеле, свинско с праз, с грах и т.н....
Как да обезсолим маслиниКак да обезсолим маслини
22 Септ.
Солта е неизменен продукт за българите. На всяка трапеза непременно присъства солницата. Много от нас имат навика да посегнат към нея още преди да са опитали ястието. Както знаем обаче прекомерната употреба на сол води...
Как да сотираме хапки от свинско месо?Как да сотираме хапки от свинско месо?
29 Юли
Освен сотирано свинско, можете да разгледате нашите предложения за свинско задушено, свинска чорба или свинско на грил....
Как да си приготвим крехко свинско месоКак да си приготвим крехко свинско месо
06 Март
- За да е крехко свинското месо, трябва да не прекалявате с термичната му обработка. Когато приготвяте свинска супа, го пробвайте често, за да не сте го преварили....
Подходящи подправки за свинско месоПодходящи подправки за свинско месо
28 Януари
На свинско подхожда ако приготвяте печено месо, свинско варено. Най-често се използва на зърна; - Дафинов лист – много подходяща миризма особено за печено свинско месо....
Стерилизирано свинско месоСтерилизирано свинско месо
30 Юли
Купих три килограма пърлено свинско месо. Нарязах го на големи парчета, осолих го и го позапържих в много олио в голяма тенджера. Отделих няколко парчета да ги сготвя....
Свинско месо плетеноСвинско месо плетено
27 Дек.
Върху тавата сложете лист хартия (листът трябва да е малко по-голям от тавата). Печете в загрята фурна на 180 градуса за около час и половина. Печеното свинско е готово....
Шпиковано свинско месоШпиковано свинско месо
06 Януари
Може да използвате рецептата за шпиковано свинско месо всякакъв вид свинско....
Пълнено свинско месоПълнено свинско месо
31 Дек.
Правим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер. Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес. Забождаме...
Мариновано свинско месоМариновано свинско месо
22 Окт.
Намажете месото с горчицата и го сложете в смес от виното, млякото, сол и черен пипер. След 10 часа го извадете и изсушете. Изпържете месото в сгорещеното олио, докато хване коричка от всички страни, добавете зеленчуците...
Пълнено свинско месоПълнено свинско месо
31 Дек.
Правим в месото джоб. Омесваме каймата със ситно нарязаните чушки, накълцания магданоз, жълтъка, солта и червения пипер. Посоляваме месото, поръсваме го с черен пипер и ким и го пълним с приготвената смес. Забождаме...
Домашно консервирано свинско месоДомашно консервирано свинско месо
08 Януари
1
Месото, в случая свински бут, се нарязва на кубчета, осолява се и се оставя поне една нощ на хладно, за да се отцеди кръвта....
Гулаш със свинско месоГулаш със свинско месо
18 Дек.
3
Гулашът се оставя да ври докато се сварят картофите. След като е готов се поръсва с нарязана на ситно прясна целина. Гулашът със свинско месо е много вкусен....
Свинско месо с дреболийкиСвинско месо с дреболийки
27 Май
Свинското месо с дреболийки е много вкусно....
Свинско месо с лападСвинско месо с лапад
26 Юни
Нарязаното на късчета свинско месо от бут без кост отпенвам във вряща вода. Задушавам в олио нарязания пресен лук и скилидките чесън....
Свинско месо с булгурСвинско месо с булгур
04 Юни
Свинското месо с булгур е много вкусно. Адаптирано от Меню...
Свинско месо с гъбиСвинско месо с гъби
15 Юни
И ето - имаме нашето свинско месо с гъби....
Чахохбили със свинско месоЧахохбили със свинско месо
13 Януари
2
При поднасяне поръсете Чахохбили със свинско месо с нарязан магданоз и листенца целина....
Капама от свинско месоКапама от свинско месо
13 Януари
4
Сложете глинения гювеч да се пече за 3-4 часа в умерена фурна. Капамата от свинско месо е готова....
Свинско месо с тикваСвинско месо с тиква
06 Февр.
Свинско месо с тиква - сочно и много вкусно....
Свинско месо по македонскиСвинско месо по македонски
20 Юни
Сладко да ви е!...
Флан от свинско месоФлан от свинско месо
07 Април
Пасираме сока от лимона заедно с обелените скилидки чесън. Оставяме го настрани. Разбиваме яйцето в купа и прибавяме каймата. Добавяме малко сол и лимоновата смес. След това слагаме щипка от хлебните трохи, нарязания магданоз...
Задушено ароматно свинско месоЗадушено ароматно свинско месо
29 Септ.
Опитайте крехкостта на свинското и ако е нужно, продължете готвенето, докато то омекне и се окрехкоти достатъчно. Доливайте си топла водичка толкова, колкото гъсто искате да бъде сосчето ви....
Домашно осолено свинско месоДомашно осолено свинско месо
15 Окт.
5
Обикновено най-рано може да се консумира след около седмица. Добре е да се наблюдава и да се проверява състоянието и твърдостта на пастърмата....
Свинско месо със спанакСвинско месо със спанак
15 Февр.
Прибавяме вода и оставяме да ври. Подправяме с подправки на вкус. Ако ви се вижда редичко свинското варено, може да го сгъстите с 1-2 лъжици брашно, като първо го размиете в малко топла вода и го прибавите....