Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питката на СвекърватаИзсипете брашното в съда, в който ще месите, направете ямичка и сложете всички продукти и замесете тесто.
Тестото втасва за около 1 час. Разделете тестото на около 12 топки, разточетената топката разрежете на триъгълници...
05 Май
3
Питката на леляЗапечете питката и като направи коричка, намажете с белтък и изпечете до златисто.
Питката на леля е готова....
29 Окт.
1
Питката на ВикиПитката се оставя да втаса и се маже със останалия жълтък (по желание се поръсва със сусам).
Пече се в умерена фурна.
Питката на Вики е готова....
07 Ноем.
Питката на мамаОставате да втаса за час- час и половина.
Преди да сложите да се пече, намажете питката с жълтък, смесен с 1 ч.л. кисело мляко. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути....
27 Март
Питката за ТедиТази питка беше по поръчка от моя малък племенник, която направих специално за него :)...
25 Февр.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Мека тиквена торта с кремХубаво е тиквената торта с крем да престои едно денонощие, но ние нямахме търпение да я опитаме след няколко часа.
Приятен апетит!...
09 Ноем.
Пухкава и мека Бриош ПиткаНамажете бухналата питка със разбития с малко вода и олио жълтък, като внимавате да не притискате тестото....
21 Ноем.
1
Мека погача с маково семеНамазваме го с мазнина, покриваме с кърпа и оставяме да втаса.
Втасалото тесто премесваме, правим си питка и поставяме в намазнена тава оставяме да втаса, намазваме с разтопено масло и разбития жълтък....
28 Дек.
Питката на баба с прясно млякоСложете маята на топло място, за да втаса.
Пресейте двата пъти брашното, направете в средата му кладенче и изсипете маята.
Добавете останалото мляко, яйцето, солта и около 10 мл олио....
04 Януари
Мека пърленка на фурна за диабетициСлед като се изпече, пърленката за диабетици се покрива с кърпа да омекне....
07 Януари
Мека и вкусна шоколадова бисквитена тортаСложете още един ред бисквити, като не забравяте да ги топнете в прясното мляко.
Сложете останалата част от сместа. Оставете разкошната бисквитена торта в хладилника за 8 часа....
20 Февр.
Мека погача от кифлички със сиренеГотовата мека погача от кифлички със сирене извадете от фурната и покрийте с чиста кърпа за 10 минути, да се задуши преди да я сервирате....
15 Януари
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да втвърдим мека вода?За изразяване на твърдостта на водата се посочва концентрацията на калциеви и магнезиеви катиони. Твърдостта на водата зависи от съдържанието на соли в нея. Колкото повече соли има, толкова водата е по-твърда. Това може да...
23 Септ.
Мека и вкусна коледна питка със сиренеРазбъркайте жълтъка с 1 супена лъжица прясно мляко, 1 супена лъжица разтопено масло и намажете питката.
Печете мека и вкусна коледна питка със сирене я 25-30 минути на 200°C до златист цвят....
06 Дек.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1