Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Паеля с омарСъвет: Ако не разполагате с тавичка за паеля, ястието може да се приготви в широк тиган с ниски стени.
Добър апетит!...
04 Февр.
Паеля с пилешкоКогато оризът поеме цялата точност, паелята с пилешко е готова. Поднесете с накълцан магданоз и резен лимон....
04 Април
1
Паеля с пилеИзключително важно е съдът, в който ще се приготви паелята (или така наречената паялера_ да е съд с диаметър 35 см и дълбочина 5 см - за около 4 порции.
1....
17 Март
Паеля с чоризоКогато сте готови да изпържите пилешкото, отново увеличете котлона до умерено силен и сложете месото да се позапържи на около 3/4, само колкото кожата да покафенее леко, извадете от съда и заделете....
18 Март
Паеля с мидиОсновно почистените миди се заливат с вода и се варят, докато се отворят. Изважда се месестата част от черупките.
В дълбок тиган в олио се пържи нарязания на парченца лук до пожълтяване, прибавят се ситно нарязаните чушки...
17 Септ.
Паеля с патешко месоЗабележки:
Количествата продукти са за точните мерки тавичка, защото оризът задължително трябва да бъде на тънък пласт, за да останат зрънцата разделени и да се получи истинска паеля....
08 Януари
1
Автентична Паеля с ЧоризоОставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин....
26 Ноем.
Испанска паеля с пилеМахнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле.
Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии....
27 Ноем.
Паеля с кафяв оризКалмарите отрежете през средата, за да се отворят а вътрешността нарежете по диагонала, след това на ивици.
За да приготвите рака, повдигнете опашката и обелете задната черупка....
02 Юни
Паеля с морски даровеПаелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
13 Ноем.
9
Паеля с морски даровеПаелята се посолява на вкус, разбърква се добре и се покрива с алуминиево фолио.
Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурната за около 20 минути, докато се поеме цялата течност от ориза....
13 Ноем.
9
Паеля по ВаленсианскиВ тиган за паеля се нагрява зехтинът. Пилето и заекът се осоляват и се слагат да се запържат до златисто. Добавят се и двата вида боб и доматите и се задушават заедно с месото за няколко минути....
10 Юли
1
Паеля с пилешко и свинскоДолейте с вода и изчакайте да заври. Сложете ориза и шафрана. Оризът няма мярка. Слага се на кръст, докато се изравни с водата. Това е перфектната доза.
Разбъркайте и подредете чушките под формата на слънце....
21 Септ.
Испанска паеля с морски даровеСервирайте испанска паеля с морски дарове с резени лимон и Айоли.
* Важно е Паейерото да е добре нивелирано, да не се събира бульона повече от единия край, а от другия да остава сухо....
28 Март
Паеля с пилешко и свинскоОставяме да поизстине паелята настрани.
Поднасяме топла паеля с пилешко и свинско с лимонов сок.
Да Ви е сладко!...
28 Февр.
Паеля с Ориз и ГъбиПаеята се приготвя в тава с ниски стени и големи дръжки, но ако нямате такава - в обикновена тава, която да се хваща на котлона....
12 Май
Зеленчукова паеля с гъби РижикаВ тавичка за паеля с диаметър поне 30-35 см (или тиган с подобни размери) загрейте зехтина - може да го направите върху широк котлон, на огън или на газ със специалния уред за паеля - паейеро....
03 Дек.
Паеля с кюфтенца и ребърцаГответе паелята на бавен огън до пълно сваряване на ориза.
Изключете огъня и сложете капак. Задушете за 5 минути.
Паелята с кюфтенца и ребърца е готова....
21 Февр.
Традиционна паеля с морски дарове*Ако желаете, може да поднесете вашата паеля с чеснова майонеза и парчета лимон....
14 Окт.
1
Паеля с два вида месоКогато паелята с пиле е полуготова, сипете граха и декорирайте с нарязаната чушка.
Паелята с два вида месо почти не трябва да се разбърква след добавянето на ориза и бульона....
10 Февр.
1
Паеля с пиле и чоризоЗагрейте зехтина в тиган, добавете лука и чоризото и ги запържете. Добавете чесъна, чушките, доматите и задушете за още няколко минути.
Прибавете ориза към зеленчуците. Разбъркайте и прибавете шафрана, червения пипер,...
26 Юни
Паеля с миди и скаридиСлед изваждане не бързаме да отстраняваме фолиото, а го оставяме още 10-има минути за да се поемат добре соковете.
Готовата паеля се напръсква с лимонов сок и се поднася....
07 Ноем.
Да приготвим перфектната коледна пуйкаАко сте решили да приготвите пуешко за вашата празнична трапеза, препоръчваме да опитате нашите рецепти за:
- печена пуйка;
- пълнена пуйка;
- пуешки пържоли;...
25 Дек.