Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Домашен агнешки бульонДомашен агнешки бульон
21 Дек.
Този агнешки бульон е подходящ за всякакви ястия, вместо да купуваме, използваме домашен бульон, най-подходящ е за малки деца....
Супа с агнешки бульонСупа с агнешки бульон
20 Април
След като супата е сварена, се изваждат агнешките ребра и се обезкостяват. Месото се реже на малки парченца и се връща в агнешката супа. Готовата супа с агнешки бульон се комбинира чудесно с кисело мляко....
Бульон с пилеБульон с пиле
03 Август
Постепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер. Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо. Бульонът се сервира горещ....
Зеленчукова чорба с агнешки бульонЗеленчукова чорба с агнешки бульон
22 Април
Сложете в тенджера и залейте с агнешкия бульон. Прибавете джоджена и дафиновия лист. Оставете да ври на умерен огън. Когато картофите са почти готови добавете и фидето. Овкусете и оставете да се свари фидето....
Картофен бульон с чесънКартофен бульон с чесън
09 Юли
Кипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер. Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
Бульон с пържени филийкиБульон с пържени филийки
03 Септ.
Малко преди да го сервирате, изпържете в маслото филийките хляб без кората, наредете ги по две във всяка чиния. Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
Зеленчуков бульон с яйцаЗеленчуков бульон с яйца
14 Юни
Яйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците. Сервира се с пармезан....
Украински бульон с галушкиУкраински бульон с галушки
10 Юни
Сервират се заедно с бульона....
Бульон с капано тестоБульон с капано тесто
03 Дек.
Сипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки. Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
Защо да си направим агнешка кайма?Защо да си направим агнешка кайма?
30 Юли
Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
Да си направим сами телешки и пилешки бульонДа си направим сами телешки и пилешки бульон
15 Март
Бульонът се прецежда и се подправя с лимоновия сок, ситно нарязания магданоз и маслото. Като добавка към бульона можете да нарежете 1 твърдо сварено яйце....
Бульон от рибаБульон от риба
26 Март
4
Готовият бульон се прецежда преди консумация....
Руски бульон с ивици омлетРуски бульон с ивици омлет
30 Септ.
Приготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон. Месото се изважда и бульонът се прецежда....
Месен бульон с тестени капкиМесен бульон с тестени капки
17 Март
След като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон. Поръсваме с нарязан магданоз....
Как да си направим домашен зеленчуков бульонКак да си направим домашен зеленчуков бульон
19 Януари
Защо да си приготвите домашен бульон?...
Как да си направим домашен пилешки бульон?Как да си направим домашен пилешки бульон?
15 Януари
Вижте също: - за какво е полезен костния бульон; - как да си направим рибен бульон;...