Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Домашен агнешки бульонТози агнешки бульон е подходящ за всякакви ястия, вместо да купуваме, използваме домашен бульон, най-подходящ е за малки деца....
21 Дек.
Супа с агнешки бульонСлед като супата е сварена, се изваждат агнешките ребра и се обезкостяват.
Месото се реже на малки парченца и се връща в агнешката супа.
Готовата супа с агнешки бульон се комбинира чудесно с кисело мляко....
20 Април
Бульон с пилеПостепенно в него се сипва бульонът. Наръсва се със сол и черен пипер.
Вари се на слаб огън 10 мин. Прибавя се нарязаното на ситно пилешко месо.
Бульонът се сервира горещ....
03 Август
Зеленчукова чорба с агнешки бульонСложете в тенджера и залейте с агнешкия бульон. Прибавете джоджена и дафиновия лист.
Оставете да ври на умерен огън. Когато картофите са почти готови добавете и фидето.
Овкусете и оставете да се свари фидето....
22 Април
Картофен бульон с чесънКипнете бульона и добавете картофите към него, добавете изпечените скилидки чесън, овкусете със сол и черен пипер.
Варете още 15 минути и сервирайте с магданоз....
09 Юли
Бульон с пържени филийкиМалко преди да го сервирате, изпържете в маслото филийките хляб без кората, наредете ги по две във всяка чиния.
Наръсете ги с настърган кашкавал и останалия ситно нарязан магданоз и ги залейте с бульона....
03 Септ.
Зеленчуков бульон с яйцаЯйчената смес се изсипва при бульона. Бърка се около 4-5 мин. на умерена температура, докато се пресекат белтъците.
Сервира се с пармезан....
14 Юни
Бульон с капано тестоСипвайте през тях във врящ бульон тестото на капки.
Варете още около 5 минути, поръсете със скълцан магданоз и поднесете....
03 Дек.
Защо да си направим агнешка кайма?Прочетете също кои са подходящите подправки за агнешко и как да си направите вкусно агнешко с ориз....
30 Юли
Да си направим сами телешки и пилешки бульонБульонът се прецежда и се подправя с лимоновия сок, ситно нарязания магданоз и маслото. Като добавка към бульона можете да нарежете 1 твърдо сварено яйце....
15 Март
Руски бульон с ивици омлетПриготвя се бульон от месото, което се нарязва на парчета и се запържва в половината мазнина. Залива се 1.5 л вода и се вари до получаване на силен бульон.
Месото се изважда и бульонът се прецежда....
30 Септ.
Месен бульон с тестени капкиСлед като капките станат златисти, ги изваждаме, отцеждаме и разпределяме по чиниите в които сме сипали затопления бульон.
Поръсваме с нарязан магданоз....
17 Март
Как да си направим домашен пилешки бульон?Вижте също:
- за какво е полезен костния бульон;
- как да си направим рибен бульон;...
15 Януари