Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Печен сафрид на дървени въглищаПечен сафрид на дървени въглища
10 Януари
Палим дървените въглища и след като са готови, вземаме сафрида, като потапяме всеки един от тях в сместа, и поставяме на скарата. Печем от двете страни. Поднасяме готовия печен сафрид с гарнитура за риба....
Шишчетата със скариди, печени на дървени въглищаШишчетата със скариди, печени на дървени въглища
15 Май
Предварително загрейте скарата и изпечете скаридите, като ги сложите над горящите въглища. Обръщайте ги често, като намазвате със запазената минута. Скаридите са готови за 4-5 минути....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Електрическа скара или на дървени въглищаЕлектрическа скара или на дървени въглища
31 Май
1
Също така, за разлика от електрическата скара, дървените въглища не могат просто да се изключат....
Как да изберем правилната скара на дървени въглищаКак да изберем правилната скара на дървени въглища
12 Юли
Почистване и поддръжка на скарата на дървени въглища Готвенето на дървени въглища придава на ястието специален опушен вкус. Но последващото почистване на уреда се оказва доста „мръсна“ задача....
LotusGrill - бездимно барбекю с аксесоари на дървени въглищаLotusGrill - бездимно барбекю с аксесоари на дървени въглища
13 Май
1
Контейнерът за въглища заедно с капачето се намира в центъра на вътрешния съд. Побира до 250 г въглища, които се разпалват с гел за разпалване....
Ако готвите на дървени въглища, ето какво ви грози!Ако готвите на дървени въглища, ето какво ви грози!
01 Септ.
Тези от анкетираните, които имали навика да готвят на дървени въглища всяка седмица, се оказали по-уязвими към сърдечни заболявания, пише изданието Юрикалърт....
Вкусни телешки пържоли на въглищаВкусни телешки пържоли на въглища
01 Март
Хубаво е сега да са смлени - така ароматът им е по-силен. Оставяте пържолите така няколко час да поемат марината. Печем на барбекю на въглища и от двете страни. Става хубаво червено месо....
Да си направим хумусДа си направим хумус
14 Юли
Хумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Кичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Да си направим магарешка каймаДа си направим магарешка кайма
10 Август
Първото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....