Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Печен сафрид на дървени въглищаПалим дървените въглища и след като са готови, вземаме сафрида, като потапяме всеки един от тях в сместа, и поставяме на скарата.
Печем от двете страни.
Поднасяме готовия печен сафрид с гарнитура за риба....
10 Януари
Шишчетата със скариди, печени на дървени въглищаПредварително загрейте скарата и изпечете скаридите, като ги сложите над горящите въглища.
Обръщайте ги често, като намазвате със запазената минута. Скаридите са готови за 4-5 минути....
15 Май
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Електрическа скара или на дървени въглищаСъщо така, за разлика от електрическата скара, дървените въглища не могат просто да се изключат....
31 Май
1
Как да изберем правилната скара на дървени въглищаПочистване и поддръжка на скарата на дървени въглища
Готвенето на дървени въглища придава на ястието специален опушен вкус. Но последващото почистване на уреда се оказва доста „мръсна“ задача....
12 Юли
LotusGrill - бездимно барбекю с аксесоари на дървени въглищаКонтейнерът за въглища заедно с капачето се намира в центъра на вътрешния съд. Побира до 250 г въглища, които се разпалват с гел за разпалване....
13 Май
1
Ако готвите на дървени въглища, ето какво ви грози!Тези от анкетираните, които имали навика да готвят на дървени въглища всяка седмица, се оказали по-уязвими към сърдечни заболявания, пише изданието Юрикалърт....
01 Септ.
Вкусни телешки пържоли на въглищаХубаво е сега да са смлени - така ароматът им е по-силен.
Оставяте пържолите така няколко час да поемат марината.
Печем на барбекю на въглища и от двете страни. Става хубаво червено месо....
01 Март
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Да си направим магарешка каймаПървото нещо, което трябва да се направи, е месото да се изчисти хубаво от жилките и лойта. След това се стига до смилането на месото. Препоръчва се магарешкото месо да се смели два пъти....
10 Август