Когато тръгнете да избирате правилната скара на дървени въглища, има няколко важни неща, за които да гледате и да се замислите своевременно:
- Инертивен материал;
- Контролни функции;
- Почистване и поддръжка;
- Струва ли си да плащате за марка.
Избор на скара на дървени въглища
Изборът не е труден, ако знаете какви характеристики да имате предвид.
Инертивен материал - капакът и котела на барбекюто на въглища са изработени от материали като стомана; керамика; излято желязо.
Всички те надеждно пестят топлина и осигуряват дълбока обработка на продуктите. Техническите характеристики на скарата на дървени въглища на материалите са сходни, но има разлика, която трябва да се има предвид при покупката.
Керамичните агрегати са лесни за поддръжка.
Чугунените решетки създават специфични следи от готовност върху парчета месо на скара и риба.
Модулите от неръждаема стомана издържат по-дълго и издържат на големи експлоатационни натоварвания.
Контролни функции на скарата на дървени въглища
Много е важно скарата да има възможност за регулиране на разстоянието от решетката до горещите въглища. Тогава в устройството ще можете не само да печете пържоли на директен огън, но и да готвите на шишове или в контейнери. Това е удобно и ви позволява да използвате устройството по-широко.
Почистване и поддръжка на скарата на дървени въглища
Готвенето на дървени въглища придава на ястието специален опушен вкус. Но последващото почистване на уреда се оказва доста „мръсна“ задача. За да намалите усилията до нула, си струва да закупите модели с опростена система за почистване, оборудвани с:
- подвижен контейнер за пепел;
- странично отделение за лесен достъп до въглища и отпадъчни частици.
Подреждането на такива продукти след готвене няма да е трудно.
Струва ли си да плащате за марка на скарата
Скарите на дървени въглища се произвеждат не само от признати и уважавани марки, които от десетилетия бълват полезни домакински уреди, но и от компании, които наскоро са организирали производството си.
Грил от реномирана марка ще струва малко повече, но със сигурност ще издържи периода, обявен от производителя. Скарите а по-безизвестните марки не е задължително да се окажат лоши, въпреки че сред тях има висок риск от среща с нискокачествени продукти, които бързо изгарят при честа употреба.
Ето защо е по-добре да се даде предпочитание на надеждни компании. Скара не е покупка за един ден и ще си осигурите спокойно приготвяне дълго време на вкусни кюфтета на скара или пък любимата на мъжа ви мешана скара.
Вижте още:
- 5 изненадващи факта за печенето на скара;
Коментари