Gotvach.bg»Статии»Любопитно»5 изненадващи факта за печенето на скара, за които не сте чували

5 изненадващи факта за печенето на скара, за които не сте чували

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
45633
5 изненадващи факта за печенето на скара, за които не сте чували

Всеки обича да яде вкусотии, печени на скара, и повечето хора пекат по този начин при първа възможност. Независимо от повода печенето на скара е лесен начин да приготвите някои вкусни храни, на които можете да се насладите с любимите си хора.

Има различни видове храни, които можете да печете на скара. Това ви дава възможност да приготвите почти всичко по този начин - телешко, пилешко, риба, свинско месо и дори някои зеленчуци.

Приготвянето на храна на скара предлага допълнителни ползи за здравето, тъй като намалява съдържанието на калории. Храната, приготвена на скара, е бърза и вкусна, което е страхотно улеснение, когато подготвяте приятелска сбирка. Хубавото е, че не ви е нужна скъпа скара, а и обикновена ще бъде достатъчна.

Трябва обаче да се научите как да регулирате температурата според вида и дебелината на месото, което използвате. Прочетете нататък, за да научите ползите и някои изненадващи факти за печенето на скара.

Предимства на готвенето на скара

Меса на скара

- Време: Печенето на скара може да бъде бърз начин за готвене поради високата температура;

- Вкус: Храните на скара са сочни и изключително вкусни;

- Текстура: Консистенцията на месото на скара е обичана от мнозина, тъй като е пълна със сокове от самото месо;

- Хранене: Печенето на скара е по-полезно, тъй като предлага ниски нива на калории и също така се изисква много малко олио по време на приготвянето на храната.

Пет изненадващи и забавни факта за печенето на скара

Печенето на скара

1. Любовта към печенето на скара съществува още от времето, когато хората от каменната ера са готвели храна на огъня преди около 1.8 млн. години. Всъщност, според някои изследователи остатъци в парчетата керамика и следите от изгаряне са показали доказателства за печене в стил барбекю;

2. Ако живеете в САЩ и сте собственик на скара, то вие сте сред 75% от възрастните в САЩ, които притежават скара и обичат печенето на скара. Около 62% от хората притежават газова скара, 53% притежават скара на дървени въглища и около 12% притежават електрическа скара;

3. Най-често срещаният хранителен продукт, който хората пекат на скара, са бургери. Около 85% от хората предпочитат телешкото месо за този случай;

4. През 2017 г. 336 души се събраха в Канзас Сити, САЩ, за да влязат в Книгата на рекордите на Гинес. Групата от хора опекла на скара сочни ребра, печен чесън и билкови свински пържоли в големи количества. Това е най-голямата в света сбирка за печене на скара, която някога се е провеждала.

5 изненадващи факта за печенето на скара, за които не сте чували

5. Най-често срещаните хранителни продукти, сервирани по време на скара, освен месото, са царевицата, картофите и зеленчуците на скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest