Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Как да си направим лесен сладолед от пъпеш или диняКак да си направим лесен сладолед от пъпеш или диня
13 Юли
Някои хора използват лъжица за сладолед, с която лакомството се нарежда на топки. За да направите това, по-добре е да замразите плодовата маса в пластмасов съд, който е плътно затворен с капак. Забележка!...
Какво да си направим с белтъциКакво да си направим с белтъци
05 Ноем.
С белтъци могат да се получат много десерти, най-популярният от които са целувките. Да разгледаме следващите няколко рецепти - повечето са за десерти, но има и едно много интересно предложение за питка, приготвена само...
Каква захар да използваме?Каква захар да използваме?
05 Февр.
Каква захар да използваме? Кафявата захар е може би една от най-древните, като още в миналото са я използвали....
Сушени мандарини – как да направим и къде да използвамеСушени мандарини – как да направим и къде да използваме
13 Ноем.
За да получите всички здравословни ползи при липса на пресни мандарини, трябва качествено да направите изсушен плод. Тези плодове са взискателни по отношение на съхранението и лесно се развалят....
Какво можем да си направим с пасатор?Какво можем да си направим с пасатор?
12 Юли
Той е основен уред, използван за приготвянето на кремсупи, детски пюрета и каши. С него успешно се пюрират плодове, зеленчуци и приготвят смутита и шейкове....
Какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка?Какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка?
20 Дек.
Ето какво трябва да знаем, преди да си направим татуировка! Каква точно да бъде татуировката? Надпис или картинка, нещо лично и значимо, нещо, което ви дава сили и ще краси тялото ви....
Да си направим кичуриДа си направим кичури
17 Юни
3
Ако искате само да постигнете по-светли кичури, можете да използвате изсветляващ продукт. Но ако искате цветни кичури, ще ви трябва боя в желания от вас цвят или шампоан-оцветител....
Да си направим ароматизаторДа си направим ароматизатор
20 Февр.
Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства....