Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашен нектарКак да си направим домашен нектар
06 Юли
Нарязват се на по 4 парчета и се добавят към захарния сироп. След като изминат 5 минути тенджерата се сваля от котлона и цялата смес се пасира с помощта на пасатор или блендер....
Да си направим сироп от аронияДа си направим сироп от арония
25 Август
1
За да си направим сами сироп от арония, трябва първо да измием старателно плодовете....
Да си направим плодов сироп за зиматаДа си направим плодов сироп за зимата
26 Август
Сладкият сироп, направен от баба, който с присвити очи от сладостта му се опитваме да отпием без вода направо от шишето, и на който обикновено се наслаждаме през зимните дни- това е една позната и мила сцена, която винаги...
Как да си направим сироп за кадаиф?Как да си направим сироп за кадаиф?
27 Окт.
Правилото е с горещ сироп да залеете вече охладения печен кадаиф, след което да го оставите поне 6-8 часа, за да поеме сиропа....
Да си направим сироп и сладко от цариградско гроздеДа си направим сироп и сладко от цариградско грозде
16 Август
Най-разпространено е европейското цариградско грозде, от което се приготвят много сиропи, сладка, желета и плодови десерти....
Как да си направим домашен сироп против кашлица?Как да си направим домашен сироп против кашлица?
20 Март
Съхранявайте сиропа на студено място и го изконсумирайте в рамките на седмица. Като средство против кашлица може да се ползва и сиропът от шипки. Изберете шепа здрави и сочни плодове....
Сироп от къпиниСироп от къпини
14 Януари
След това сипете сиропа от къпини в малки бутилки и веднага ги затворете. Съхранявайте сиропа на прохладно, тъмно и сухо място....
Сироп от маточинаСироп от маточина
24 Април
6
Другият вариант е да стерилизираме 5 минути за капачката - така ще си имаме консервиран сироп за цялата година. Разреден със сода или вода е много освежаваща лятна напитка! Сиропът от маточина е готов....
Сироп от гроздеСироп от грозде
09 Април
Оставяме течността да ври около 10 минути. Готовият сироп от грозде изсипваме в подходящ съд и го оставяме да се охлади....
Сироп от индришеСироп от индрише
01 Дек.
Този сироп, освен че е вкусен, може да се използва с много добър ефект при кашлица, като се пие по 100 милилитра през 2 часа, може и леко затоплен, но без да се кипва....
Сироп от смокиниСироп от смокини
23 Януари
3
Варете още, докато капка от сиропа, капната в чаша със студена вода, достига дъното на чашата без да се размива. Готовият сироп от смокини разлейте още горещ в бутилки и ги затворете добре....
Сироп от малиниСироп от малини
15 Ноем.
2
След като сиропът се сгъсти до нужното, разбъркайте с лимонената киселина и след 3-4 минути го свалете. Разсипете сиропа от малини в добре подсушени бутилки и ги затворете. Съхранявайте го на тъмно и хладно място....
Сироп от розиСироп от рози
09 Май
1
Пригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози. Варете на тих огън още 10 минути....
Сироп от бъзСироп от бъз
09 Май
6
Налейте сиропа в бутилки, добре измити и изсушени в топла фурна. За да е по-траен, може да го стерилизирате 15 минути. Сервирайте го разреден с обикновена или газирана вода....
Сироп от ментаСироп от мента
11 Май
3
За да е по-траен, стерилизирайте 15 минути. Сервирайте го разреден с газирана вода, лед и лимонче или лайм....
Сироп от кайсииСироп от кайсии
03 Юли
Сваляме сиропа от котлона и добавяме едно пакетче лимонена киселина. Изчакваме леко да се охлади, така че да е топъл, не врял, и пълним сиропа в шишенца. Съхраняваме плодовата напитка на тъмно и хладно място....