Кадаифът е сред любимите сиропирани десерти на онези дами, които не смятат, че трябва на всяка цена да носят S размер. Този невероятно вкусен ориенталски сладкиш се топи в устата и носи на небцето удоволствие, което не се поддава на сравнение.
Тайната на вкусния кадаиф е в сиропирането. Сиропът за кадаиф не трябва да бъде нито твърде тежък, нито недостатъчно сладък, той трябва да бъде ароматен и свеж.
За приготвянето на една голяма тава кадаиф ще ви е необходим и повечко сироп.
Точната пропорция е 1300 мл вода, 500 г захар, 1 щипка канела, 1 ванилия и настърганата кора на 1 лимон.
Захарта и водата се смесват. Сместа се кипва, оставя се да поври 3-4 минути на тих огън, след което се добавят лимонената кора, ванилията и канелата. Вари се още 3-4 минути и се сваля от котлона. Правилото е с горещ сироп да залеете вече охладения печен кадаиф, след което да го оставите поне 6-8 часа, за да поеме сиропа.
Ако обичаш кадаиф, опитай напременно нашите рецепти за кадаиф като този кадаиф с крем или този екмек кадаиф.
Коментари