Gotvach.bg»Съвети»Как да приготвим крехки пържоли на тиган?

Как да приготвим крехки пържоли на тиган?

Kristina K.Kristina K.
Новак
14622
Как да приготвим крехки пържоли на тиган?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Изпичането насочна пържола в тиган е много по-лесно, отколкото си мислите. Следвайте нашите лесни съвети по-долу и за нула време ще станете професионалист.

1. Използвайте ДЕБЕЛО парче месо

Използвайте пържола с дебелина - 2.5-3 см. Рибай стекът е много подходящ, тъй като е без кости и има мраморна мазнина, която се превръща в най-меката, най-нежната, кадифена хапка след приготвяне. Ако искате да приготвите нещо по-тънко, ще трябва да намалите времето за печене от всяка страна, за да избегнете препичане и получаването на твърда пържола. В зависимост от дебелината, може да бъде само 2 или 3 минути на страна!

Извадете пържолите от хладилника предварително и ги подсушете

Звучи странно, но за наистина добро запържване на месото, трябва повърхността на пържолата ви да е суха: повърхностната влага е врагът на хрупкавостта! Просто потупайте пържолите с хартиени кърпи, преди да ги сложите в тигана и сте готови.

Подправете пържолата със сол предната вечер и я оставете да почине (открита) в хладилника за една нощ. Това е най-добрият начин да извлечете още повече влага от суровата пържола и като допълнителен бонус месото ще бъде много по-вкусно.

За по-равномерно готвене, трябва да сте сигурни, че пържолата ви не е супер студена – извадете я 20 до 30 минути преди да започнете готвенето. Ако е студена, вътрешността на пържолата по-трудно ще достигне правилната вътрешна температура, докато външната ще се препече.

Не се страхувайте от солта

Солта почертава вкуса. Никога не забравяйте това. Повърхността на всяка страна трябва да бъде тънко покрита със сол за правилно подправена пържола на тиган!

Използвайте нагорещен тиган

Едва когато олиото е на път да запуши, можете да добавите пържолата. Поставянето на пържолата в тигана, преди да е нагорещен, ще доведе до преваряването й.

Оставете пържолата да си почине преди да я сервирате

Преди да нарежете това красиво парче месо, оставете го да почине поне 10 минути. Не искате да загубите всички тези невероятни сокове, които тя съдържа!

След като знаете основните съвети, вижте и конкретни идеи за Пържоли на Тиган.

Вижте още и вкусни рецепти за Панирани Пържоли; Пържоли със Сос и Пържоли на Скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати