Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Печете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто. Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Прасенце на ЧевермеПрасенце на Чеверме
06 Окт.
Почистеното и подсушено прасенце натъркайте с подправките и оставете да престои така за 1 нощ. На следващия ден го намажете с мазнината хубаво и сложете лимон в устата му, след като го нанижете....
Печено прасенце на фурнаПечено прасенце на фурна
13 Април
Поднасяме нашето печено прасенце....
Агне на пещАгне на пещ
06 Февр.
2
Добавете сол на вкус и долейте от бульона на дреболиите. Оставете да ври, докато оризът набъбне. Напълнете хубаво агнето с плънката и го зашийте....
Прасенце на порции във фурнаПрасенце на порции във фурна
05 Юни
Първото, което правим, е да си разфасоваме половин прасенце. Отделяме главата, краката и останалата част нарязваме на порции. Върху тава поставяме решетка и нареждаме порциите заедно с главата и крачетата....
Чудна пица на пещЧудна пица на пещ
28 Август
Оставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици....
Свинска глава на пещСвинска глава на пещ
10 Окт.
15
Цялата се нарязва на средно големи кубчета. Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече. Цялата глава се намазва обилна с мас....
Гергьовско агне на пещГергьовско агне на пещ
06 Май
1
Тавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса. Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива....
Селски Хляб на пещСелски Хляб на пещ
09 Дек.
Покриваме готовото тесто със стреч фолио и оставяме да удвой обема си. След като е готово, разделяме на две и оформяме хляба....
Печен Заек на ПещПечен Заек на Пещ
09 Дек.
Отриваме всички страни със солта и подправките и оставяме да се маринова за една нощ. На сутринта махаме заека от маринатата, подсушаваме с кухненска хартия....
Пълнен лук на пещПълнен лук на пещ
26 Март
Филето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното. С тази смес се пълнят лучените кошнички. След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна....
Пълнено агне на пещПълнено агне на пещ
08 Ноем.
Сварете, оставете да изстинат и нарежете на дребно. Наситнете гъбите и лука. Запържете лука в олио, после добавете гъбите и месото. След няколко минути добавете измития ориз и разбъркайте....
Свински ребърца от малко прасенце на барбекюСвински ребърца от малко прасенце на барбекю
23 Дек.
Поставете месото отгоре на барбекюто и печете до златиста коричка, като го обръщате периодично. Сервирайте с повече барбекю сос. Свинските ребърца от малко прасенце на барбекю са готови....
Цяло печено агне на пещЦяло печено агне на пещ
10 Май
Друго важно е да знаете, че изчистеното агне трябва да е между 12 и 15 кг, не по-голямо (ако е по-голямо, може да подрежете задните крака, както аз съм направила в случая), иначе няма да се опече, а все пак ние искаме добре...
Агнешка дроб сарма на пещАгнешка дроб сарма на пещ
08 Януари
Агнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно. Ориза измиваме и почистваме....
Агнешко с ориз на пещАгнешко с ориз на пещ
14 Окт.
Измийте ориза и добавете и него при подправките, сипете вода до средата на тавата. Наредете отгоре агнешкото месо. Покрийте с капак или фолио, ако тавата няма капак. Може да облепите с тесто от брашно и вода....
Боб в гърне на пещБоб в гърне на пещ
13 Януари
Преди да поставим гърнето в пещта, след като го приготвим, го поставяме близо до пещта така, че да може да се загрява постепенно. Целта е бавно да се затопля съдът....