Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Прасенце на ЧевермеПочистеното и подсушено прасенце натъркайте с подправките и оставете да престои така за 1 нощ.
На следващия ден го намажете с мазнината хубаво и сложете лимон в устата му, след като го нанижете....
06 Окт.
Агне на пещДобавете сол на вкус и долейте от бульона на дреболиите. Оставете да ври, докато оризът набъбне.
Напълнете хубаво агнето с плънката и го зашийте....
06 Февр.
2
Прасенце на порции във фурнаПървото, което правим, е да си разфасоваме половин прасенце.
Отделяме главата, краката и останалата част нарязваме на порции.
Върху тава поставяме решетка и нареждаме порциите заедно с главата и крачетата....
05 Юни
Чудна пица на пещОставете да втаса, след което разделете на три или четири топки. Зависи дали желаете по тънки или дебели пици....
28 Август
Свинска глава на пещЦялата се нарязва на средно големи кубчета.
Чесънът се почиства и се слага на различни места в главата и в тавата, в която ще се пече.
Цялата глава се намазва обилна с мас....
10 Окт.
15
Гергьовско агне на пещТавата се поставя в силно сгорещена пещ или във фурна на печка, включена на 300 градуса.
Когато започне да се запича, се намаля на 200 градуса и се следи да не остане без течност. Ако е необходимо, се долива....
06 Май
1
Селски Хляб на пещПокриваме готовото тесто със стреч фолио и оставяме да удвой обема си.
След като е готово, разделяме на две и оформяме хляба....
09 Дек.
Печен Заек на ПещОтриваме всички страни със солта и подправките и оставяме да се маринова за една нощ.
На сутринта махаме заека от маринатата, подсушаваме с кухненска хартия....
09 Дек.
Пълнен лук на пещФилето и гъбите се нарязват на дребно и се задушават в маслото и виното.
С тази смес се пълнят лучените кошнички. След това се запичат за около 15 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна....
26 Март
Пълнено агне на пещСварете, оставете да изстинат и нарежете на дребно. Наситнете гъбите и лука.
Запържете лука в олио, после добавете гъбите и месото. След няколко минути добавете измития ориз и разбъркайте....
08 Ноем.
Свински ребърца от малко прасенце на барбекюПоставете месото отгоре на барбекюто и печете до златиста коричка, като го обръщате периодично.
Сервирайте с повече барбекю сос.
Свинските ребърца от малко прасенце на барбекю са готови....
23 Дек.
Цяло печено агне на пещДруго важно е да знаете, че изчистеното агне трябва да е между 12 и 15 кг, не по-голямо (ако е по-голямо, може да подрежете задните крака, както аз съм направила в случая), иначе няма да се опече, а все пак ние искаме добре...
10 Май
Агнешка дроб сарма на пещАгнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно.
Ориза измиваме и почистваме....
08 Януари
Агнешко с ориз на пещИзмийте ориза и добавете и него при подправките, сипете вода до средата на тавата. Наредете отгоре агнешкото месо. Покрийте с капак или фолио, ако тавата няма капак. Може да облепите с тесто от брашно и вода....
14 Окт.
Боб в гърне на пещПреди да поставим гърнето в пещта, след като го приготвим, го поставяме близо до пещта така, че да може да се загрява постепенно. Целта е бавно да се затопля съдът....
13 Януари