Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Да си сготвим резенеДа си сготвим резене
07 Май
Приготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава. За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
Омар ТермидорОмар Термидор
29 Ноем.
Вътрешностите се отстраняват, без да се повреди черупката. Месото се реже на ситно и се оставя в хладилника. Три четвърти от маслото се загрява, добавя се брашното и горчицата и се готви 1 минута на среден огън....
Омар Коста БланкаОмар Коста Бланка
19 Април
1
Разполовете омара с голям остър нож, надлъжно и после още веднъж напречно, с клещи счупете щипките му (по-скоро само ги напукайте, за да пуснат от сока си при готвенето, както и после да ви е по -лесно при консумацията)....
Паеля с омарПаеля с омар
04 Февр.
След още 5-8 минути отстранете от огъня и оставете да "почине" 5 минути преди да поднесете....
Омар с оризОмар с ориз
24 Май
Оставете да се вари за около 15 минути. След това извадете омара и го отцедете. Отделете месото и го надробете. Задушете нарязания на ситно лук в мазнина. Добавете смлените домати, омара и 3 к.ч. вода....
Омар със сметанаОмар със сметана
30 Юни
Накрая добавете сметаната и кипнете, след това задушете за 5 минути или докато сосът започне да се сгъстява. Разтопете оставащото масло в малък тиган, добавете галетата и ги запържете до покафеняване....
Спагети с омарСпагети с омар
01 Юли
Междувременно разделете останалите два омара, като ги нарежете на големия части, но не забравяйте да махнете стомаха. Загрейте зехтина, запържете чесъна и лютите чушки, добавете омарите и гответе 2 минути....
Омар по креолскиОмар по креолски
05 Дек.
Пасират се леко, колкото да се смесят, без да се превръщат в пюре. Зехтинът се смесва със зеленчуците и се пържи 7 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане....
Как да си сготвим октоподКак да си сготвим октопод
05 Окт.
1
Изключително полезен и вкусен, октоподът иска доста търпение, за да бъде изчистен. В големите вериги магазини, всеки, който желае, може да си купи октопод и да го приготви у дома. Има много рецепти – някои от тях изглеждат...
Салата Цезар с омарСалата Цезар с омар
28 Август
Месото от омара се запържва леко. Грахът се сварява. Салатата се накъсва с ръце. Смесват се месото от омара, грахът, салатата, доматчетата, поръсват се с настърган пармезан и с крутони. Приготвя се сос Цезар, като...
Какво да си сготвим с вишниКакво да си сготвим с вишни
26 Юли
С вишни могат да се приготвят разнообразни и вкусни ястия и десерти. Тръпчиво-киселият вкус на тези плодове ги прави предпочитани от много домакини. Телешкото със сос от вишни е ястие с изненадващ вкус, което със...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Ориз с омар на фурнаОриз с омар на фурна
01 Окт.
2
За всички онези, които обичат испанската паея, но нямат възможност да си я приготвят на огън или на газ със специалният уред за това- паейеро, има добра новина - съществува вариант да си я сготвите и на фурна....
Ризото с омар и трюфелиРизото с омар и трюфели
13 Септ.
Сложете капака и оставете ризотото да престои така 5 минути. Разпределете в чинии за сервиране, като отгоре украсите с резени яйца и настърган трюфел....