Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Да си сготвим резенеПриготвянето на един от най-полезните зеленчуци – резенето, е много приятно и лесно занимание. А резултатът напълно си заслужава.
За да приготвите резенето по правилния начин, то неизменно следвайте съветите на кулинарите...
07 Май
Омар ТермидорВътрешностите се отстраняват, без да се повреди черупката.
Месото се реже на ситно и се оставя в хладилника. Три четвърти от маслото се загрява, добавя се брашното и горчицата и се готви 1 минута на среден огън....
29 Ноем.
Омар Коста БланкаРазполовете омара с голям остър нож, надлъжно и после още веднъж напречно, с клещи счупете щипките му (по-скоро само ги напукайте, за да пуснат от сока си при готвенето, както и после да ви е по -лесно при консумацията)....
19 Април
1
Паеля с омарСлед още 5-8 минути отстранете от огъня и оставете да "почине" 5 минути преди да поднесете....
04 Февр.
Омар с оризОставете да се вари за около 15 минути. След това извадете омара и го отцедете.
Отделете месото и го надробете. Задушете нарязания на ситно лук в мазнина. Добавете смлените домати, омара и 3 к.ч. вода....
24 Май
Омар със сметанаНакрая добавете сметаната и кипнете, след това задушете за 5 минути или докато сосът започне да се сгъстява.
Разтопете оставащото масло в малък тиган, добавете галетата и ги запържете до покафеняване....
30 Юни
Спагети с омарМеждувременно разделете останалите два омара, като ги нарежете на големия части, но не забравяйте да махнете стомаха.
Загрейте зехтина, запържете чесъна и лютите чушки, добавете омарите и гответе 2 минути....
01 Юли
Омар по креолскиПасират се леко, колкото да се смесят, без да се превръщат в пюре.
Зехтинът се смесва със зеленчуците и се пържи 7 минути на бавен огън при непрекъснато бъркане....
05 Дек.
Как да си сготвим октоподИзключително полезен и вкусен, октоподът иска доста търпение, за да бъде изчистен. В големите вериги магазини, всеки, който желае, може да си купи октопод и да го приготви у дома. Има много рецепти – някои от тях изглеждат...
05 Окт.
1
Салата Цезар с омарМесото от омара се запържва леко. Грахът се сварява. Салатата се накъсва с ръце.
Смесват се месото от омара, грахът, салатата, доматчетата, поръсват се с настърган пармезан и с крутони.
Приготвя се сос Цезар, като...
28 Август
Какво да си сготвим с вишниС вишни могат да се приготвят разнообразни и вкусни ястия и десерти. Тръпчиво-киселият вкус на тези плодове ги прави предпочитани от много домакини.
Телешкото със сос от вишни е ястие с изненадващ вкус, което със...
26 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Ориз с омар на фурнаЗа всички онези, които обичат испанската паея, но нямат възможност да си я приготвят на огън или на газ със специалният уред за това- паейеро, има добра новина - съществува вариант да си я сготвите и на фурна....
01 Окт.
2
Ризото с омар и трюфелиСложете капака и оставете ризотото да престои така 5 минути.
Разпределете в чинии за сервиране, като отгоре украсите с резени яйца и настърган трюфел....
13 Септ.