Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Рокфор - мухлясалият деликатес на светаМухлясалият деликатес Рокфор, както и много други кулинарни творения, е роден случайно....
11 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да съхраняваме хлябЕдно от най-важните неща за храната на поколенията – хлябът, е начинът на съхранение. Независимо дали го печете сами, взимате го от старата пекарна или от рафта в магазина, е важно да знаете как да го съхранявате, когато...
24 Септ.
1
Как да спасим манджата, ако е мазна?На всяка домакиня може да се случи да „изпусне“ бутилката с олио при готвене, в резултат на което манджата да стане твърде мазна. Но това не е причина да се вайкате или да изхвърлите вкусното ястие в кофата, защото има...
23 Ноем.
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириНасладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
07 Окт.
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаОткакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
29 Юли
Как да изберем качествен хляб?Много малко са българските домакинства, в които не се консумира хляб. Обикновено бял хляб. Все пак в миналото с черен хляб се е хранило само бедното население.
Същевременно все по-често слушаме, че именно белият...
12 Ноем.
Какво да ядем вместо хляб?Хлябът, особено белият, е консумиран от българите на почти всяко хранене. Освен полезни за здравето съставки, които ни носи насъщният, обаче е доказано, че води и до напълняване.
Това е причината специалистите да...
18 Септ.
1
Ето как да приготвим полезен Жив хляб (Селски квасен хляб)Българите са едни от хората, които консумират най-много хляб. Днес е трудно да се намери качествен и вкусен хляб. Магазините предлагат различни видове тестени изделия - пълнозърнести, многозърнести, речен хляб, черен, типов...
05 Март
1
Пълнозърнест хлябПълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
24 Февр.
Хляб ЕзекилХлябът Езекил е най-полезната разновидност на хляба. На практика от него си добавяме много фибри и полезни вещества, спестявайки бързите въглехидрати и високия гликемичен индекс. Той представлява вид хляб, който се...
05 Март