Gotvach.bg»Съвети»Как да спасим манджата, ако е мазна?

Как да спасим манджата, ако е мазна?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да спасим манджата, ако е мазна?

На всяка домакиня може да се случи да „изпусне“ бутилката с олио при готвене, в резултат на което манджата да стане твърде мазна. Но това не е причина да се вайкате или да изхвърлите вкусното ястие в кофата, защото има няколко трика, с които може да се справите с излишната мазнина.

Лесно може да отстраните излишната мазнина от манджата, ако я приберете за кратко в хладилник или фризер. След охлаждане мазнината ще се отложи като коричка на повърхността на манджата и вие лесно ще я отстраните.

Ако обаче не разполагате с достатъчно време да чакате манджата да се охлади и мазнината да се втвърди, може да се опитате да я оберете с помощта на филия хляб.Трябва внимателно да я прекарате по повърхността.

В случай, че мазнината наистина е твърде много, повторете с втора и дори с трета филия хляб. След това гарантирано няма да има твърде излишна мазнина. Остава само да поднесете вкусната манджа на семейството си и да ѝ се насладите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен