Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашно Филе Елена с кимионВ зависимост от времето сушеницата изсъхва за около 2-3 седмици, като се наблюдава да не пресъхне или мухляса.
Да ви е сладко и наздраве! Домашното Филе Елена с кимион е много добро мезе!...
17 Дек.
1
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Филе Елена от свински вратС помощта на игла и конец го пронизваме и завързваме, за да може да го закачим на хладно и проветриво място, докато изсъхне добре (около 7 дена)....
03 Март
3
Филе Елена по семейна рецептаСуши се филето Елена около две седмици, след което е готово за консумация в компанията на чаша вино.
Филе Елена по семейна рецепта за празник на трапезата. Любимото сушено месо!...
20 Февр.
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Яйца с филе Елена по рецепта на ЗвездевВъв всяка от формите, които са намазани, се слагат филийки от филе Елена на дъното и по стените, за да се оформи купичка.
В средата на всяка купичка от филе се слага по едно яйце....
23 Дек.
Фалшиво филе ЕленаСлед като престоя във водата, го отцедих и оставих малко да изсъхне и после го овалях в микс от подправки на вкус.
Сега ще изчакам 10 дни и ще споделя резултата от фалшивото филе Елена....
31 Окт.
1
Домашно филе ЕленаОставете го така да престои 24 часа.
Почистете месото от солта и го оваляйте в подправките, като ги смесите преди това.
Оставете сушеницата на проветриво място за около десет дни.
Домашното филе Елена е готово....
22 Окт.
11
Разкошно Филе ЕленаПроцесът на сушене на тази пастърма трае 10-14 дни, в зависимост от времето, ако е студено, може и по-бързо да е готово мезето.
Разкошното Филе Елена е готово....
20 Ноем.
Пълнени гъбки с филе ЕленаНарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите.
Печем в предварително загрята фурна на 200°C....
06 Януари
Свинско Елена на фурнаНакрая наливаме водата - толкова, колкото да покрие месото.
Печем на силна фурна за час и половина....
25 Февр.
Филе Елена със сминдух и чубрицаСлед около 2-3 седмици сушеницата е готова, но през това време трябва да я проверявате, за да не мухляса или да не се изсуши прекалено много.
Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
07 Март
Черен дроб от елен с беконНакиснете предварително черния дроб от елен в млякото за няколко минути. Оваляйте в брашнито и пуснете в тигана да се пържи до готовност от всички страни....
21 Ноем.
Филе Елена от какво се прави?Често може да чуете да наричат филе Елена перлата на мезетата....
16 Окт.
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиТова са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена....
05 Август
Какви подправки се слагат на филе Елена?Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря.
Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо....
02 Март
1
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоОказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо....
26 Окт.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Поширани круши Хубавата ЕленаПошираните круши Хубавата Елена са готови.
Източник: Cook with a Smile - Кремена Русева
Забележка: Мога само да благодаря на кулинар Кремена Русева! Разкошни, ухаещи на всякакъв аромат круши....
09 Май