Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо се накисват ядкитеВижте още:
- Ползи от накиснатите семена;
- Ползите от яденето на накиснати бадеми....
27 Януари
Защо се накисват ядкитебадеми– 12 часа;
орехи – 8 часа;
лешници – 8 часа;
слънчогледово и тиквено семе - 4 часа.
Винаги консумирайте ядките сурови и накиснати. Те са по-полезни за организма....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Защо горчат бадемите?Горчиви бадеми са преди всичко неузрелите бадеми, като тяхната консумация е абсолютно противопоказна....
13 Дек.
Ползите от яденето на накиснати бадемиЕто една основна маска за лице с накиснати бадеми, която ще стане гарантирано фаворит: смесете малко накиснати бадеми и мляко и нанесете пастата върху лицето и шията си....
01 Август
Защо Бадемите са важна хранителна добавка?Една шепа бадеми е 256.5 калории, а само един бадем е 17 калории. Консумацията на бадеми между основните хранения намалява чувството за глад....
06 Юли
Няколко добри причини да ядем суровите бадеми накиснатиВажно е да се спомене как трябва да накисваме бадемите. Потопете шепа бадеми в половин чаша вода. Покрийте и ги оставете да се накиснат за 8 часа. Изцедете водата, отлепете кожата и ги съхранете в пластмасов контейнер....
25 Юли
Какво съдържат бадемите и защо са полезни?Бадемите помагат за здрави коса и кожа - Бадемите и здравето на кожата вървят ръка за ръка. От бадемите се прави бадемово масло, което се използва в козметиката, дори тази за бебета....
09 Ноем.
Накисват ли се гъбите и защо?При пресните гъби, които са подходящи за всяка кулинарна обработка, не само че не е необходимо накисване, а то е и строго забранено!...
30 Януари
Защо да накисваме ядките си преди консумация?Тяхното накисване или ферментиране увеличава съдържанието на хранителните им вещества, като по този начин ги прави още по-полезни.
Съобразете обаче, че има семена, които не са подходящи за накисване....
02 Ноем.
Как и защо да накисваме листните зеленчуциИма 3 варианта - накисване в разтвор от:
- вода и сол;
- вода и оцет;
- вода и сода за хляб....
09 Май
Солени бадеми по испанскиПрибавят се изпържените бадеми и всичко се разбърква добре.
Вкусните бадеми се оставят да изстинат напълно.
Добър апетит!...
27 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пъстърва с бадеми на фурнаПосолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.
Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми....
20 Септ.
Пържоли с бадеми на фурнаИзвадете от тигана пилешкото, долейте малко мазнина и и запържете леко бадемите.
След малко прибавете почистените и нарязани гъби, мащерката и 150-200 мл бяло вино....
03 Август
Малини с бадеми по грузинскиДобавят се бадемите и всичко се разбърква.
Разпределя се в купички, поръсва се с пудра захар и се украсява с по една малина....
10 Януари
Пъстърва с бадеми на фурнаПосолете я отвътре и отвън, а от вътрешна страна се втрива черен пипер.
Намазнете пергаментовата хартия и увийте пъстървата, която е поръсена със смлени бадеми....
20 Септ.
Сладкиш с бадеми и смокиниИзсипваме сместа в тава върху хартия за печене, нареждаме смокините и поръсваме с бадемите.
Слагаме сладкиша да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25 мин. или до готовност....
28 Дек.
Бисквити с бадеми и канелаБадемовите бисквити се съхраняват много добре в херметически затворена кутия няколко дни. Да видим рецептата!...
17 Януари
Курабийки с бадеми и ликьорНакълцайте бадемите на ситно. Смесете ги в съд с брашното и пудрата захар.
В друга купа разбийте маслото с меда и семената на ванилията. Добавете нарязана наситно кората от лимона и ликьора Мастиха....
26 Ноем.