Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползите от яденето на накиснати бадеми

Ползите от яденето на накиснати бадеми

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Накиснати бадеми

Накиснатите бадеми са едно от най-лесните за приготвяне неща. Добавете ги в диетата си и се възползвайте от ползите от накиснатите бадеми.

Бадемите имат твърда текстура, която затруднява храносмилането им. Накисването на бадеми ги омекотява, като ги прави по-лесни за смилане от стомаха и разграждане от тялото ви. Накиснатите бадеми са по-лесни за дъвчене, което увеличава усвояването на наличността на хранителни вещества в ядката.

Ползите от накиснатите бадеми са много. Накиснатите бадеми са подценяваните шампиони в класацията на храните. Независимо дали искате лека закуска между храненията, или искате да гарнирате десерта си, накиснатите бадеми са правилният начин.

Тези малки ядки са пълни със скрити качества, които предстои да разкрием, и накисването им освобождава пълната им сила.

Тук ще изброим ползите от накиснатите бадеми, така че трябва да накиснете шепа още тази вечер.

Помощ при загуба на тегло

Ползите от яденето на накиснати бадеми

Бадемите са с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини и фибри, което ги прави чудесна закуска за хапване. Известно е, че протеините и фибрите повишават чувството за ситост, като по този начин намаляват нуждата ви да ядете нещо друго. Ако искате да задоволите глада си и желанието си за ядене, хапнете малко накиснати бадеми. Някои проучвания дори показват, че яденето на ядки може леко да засили метаболизма, което ги прави чудесно допълнение към ефективната диета за отслабване.

СЪВЕТ: Най-добре е да ядете няколко накиснати бадема сутрин всеки ден, за да намалите приема на калории за деня.

Защита срещу увреждане на клетките

Кафявата слоеста кожа на бадема е изключително богата на мощни антиоксиданти. Известно е, че антиоксидантите, особено витамин Е, предпазват клетките ви от оксидативно увреждане. Окислителните увреждания причиняват увреждане и стареене на кожата. Антиоксидантите намаляват признаците на стареене и ви предпазват от увреждане на кожата. Може да се каже, че накиснатите бадеми са като еликсир на младостта.

СЪВЕТ: Дъвчете правилно, за да увеличите максимално приема на хранителни вещества. Проучванията твърдят, че разбиването на бадемите на по-малки парчета (при дъвчене) позволява да се отделят и усвоят повече хранителни вещества, особено здравословните мазнини.

Пълни са с магнезий

Ползите от яденето на накиснати бадеми

Накиснатите бадеми са чудесен източник на магнезий. Препоръчва се хората с ниско кръвно да ядат бадеми, тъй като ниските нива на магнезий са силно свързани с високото кръвно налягане. Консумацията на бадеми помага за поддържане на баланса на нивата на магнезий, което, от своя страна, би помогнало за контролиране на кръвното налягане. Магнезият също предлага значителни подобрения при метаболитен синдром и диабет тип 2. Магнезият е основен минерал, от който хората се нуждаят в телата си, но те често не осъзнават това.

По-ниски нива на холестерол

Много хора погрешно вярват, че холестеролът е вреден за телата ни, но в действителност има два вида холестерол - добър и лош. Лошият холестерол като LDL е свързан със сърдечни заболявания и няколко сериозни здравословни състояния. Накиснатите бадеми имат високи нива на ненаситени мазнини, които намаляват LDL холестерола, като същевременно поддържат HDL, добрия холестерол.

Яденето на шепа бадеми всеки ден може да доведе до леко намаляване на лошия холестерол, намаляване на риска от сърдечни заболявания и подобряване на здравето на сърцето.

СЪВЕТ: Пригответе закуски на базата на бадеми, за да насърчите консумацията на бадеми във вашето домакинство.

Засилване на мозъчната функция

Ползите от яденето на накиснати бадеми

Това е старо, но добро. Всички сме чували от нашите родители и баби и дядовци, че ядките ни правят по-умни, дори са ви карали да ги ядете в изпитните дни, но никой наистина не е разработил науката зад това убеждение.

Ето защо яденето на бадеми всъщност е добър навик за култивиране: витамин Е, присъстващ в бадемите, е доказано, че предотвратява когнитивния спад. Освен това помага за запазване на паметта. Проучванията също така подчертават ползите от бадемите за по-добра мозъчна функция.

Добри за вашата кожа

Ползите от яденето на накиснати бадеми

Това е класически съвет за красота, който идва от книгата на вашата баба с домашни съвети и трикове. Продуктите за лице на базата на бадеми са чудесен метод за поддържане на кожата ви здрава. Жените са разчитали на тази козметична терапия от векове (много преди да се появят маските за лице на химична основа с красива опаковка), за да съживят кожата си. Бадемовата маска за лице се предлага с предимствата на подхранване и намаляване на признаците на стареене.

Ето една основна маска за лице с накиснати бадеми, която ще стане гарантирано фаворит: смесете малко накиснати бадеми и мляко и нанесете пастата върху лицето и шията си. Оставете да изсъхне, след което изплакнете със студена вода. Прилагането на тази маска прави чудеса с кожата ви, като я поддържа гладка и хидратирана. Маската може да се използва и за лечение на кожни възпаления.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest