Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаЗагрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто.
Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
08 Дек.
Лосион за мазна и възпалена кожаИзползвайте като лосион за почистване на мазна и възпалена кожа на лицето. Живовлякът премахва възпалението и заздравява кожата....
07 Май
Кюфтета на тиган, които не задържат мазнинаЗагрява се тиган, само се намазва с малко олио и по скоро печем кюфтетата в тигана от двете страни до апетитен загар, затова и не задържат мазнина....
14 Ноем.
Тесто за мекици, което не задържа мазнинаТова е рецепта за тесто за мекици, които не стават мазни, тъй като не задържат мазнината при пърженето....
26 Ноем.
Бухнало тесто за мекици, което не задържа мазнинаОмесете до получаване на меко еластично тесто, оставете да удвои обема си, оформете мекици и изпържете в сгорещено олио....
27 Януари
Как да не стават мазни бухтите?Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни....
01 Окт.
Мекиците на ИсиТестото се оставя за 10 мин. да отпочине.
След това се разстила с ръце и се реже на квадратчета. Мекиците се пържат в сгорещено олио....
18 Януари
Мекиците на бабаОставя се да втаса и след това се взимат топки от тестото, оформят се на мекици и се пържат в мазнина.
Поднасят се топли с пудра захар, някакво сладко, шоколад или сирене....
02 Февр.
Мекиците на бабаЗагрейте мазнина в тиган и леко намазнени ръце късайте от тестото, разтегляйте леко мекиците на баба и ги изпържете до готовност....
22 Дек.
Как калмарите да не станат жилави?Когато ги пържим/панираме калмарите имат нужда от съвсем кратка термична обработка-1-2 минути в силно сгорещена мазнина, обилно количество, което да ги покрива. Прекалим ли с времето, ще станат сухи и жилави....
01 Август
Мекиците на баща миМожете да консумирате мекиците поръсени само с пудра захар, със сиренце, сладко или мед.
Мекиците на баща ми са страхотни, опитайте ги!...
25 Април
Мекиците от едно времеНагорещяваме оста олио, така че да плуват в мазнина, може и във фритюрник. Вие решавате как ви е по-удобно....
11 Февр.
Мазни баничкиМазните банички се пекат предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути....
10 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Защо мекиците са храна убиецКогато се пържат мекиците, загрятата мазнина достига до температури от порядъка на 200-270° С. При тях, както в продуктите, така и в самата мазнина настъпват изменения....
29 Ноем.
15
Шофьорски кекс, който не съхнеПробвайте шофьорския кекс с клечка да излезе суха, без тесто.
Изважда се кексът и охладен се нарязва.
Чудесен не само за шофьори, но и за празник!
Бон апетит!...
28 Юли
1
Палачинки, които не се късатОт посочените продукти се получават 8-10 бр. тънки и еластични палачинки, които не се късат...
11 Юни
5
Пържен ориз не по китайскиВ тенджера се слага зехтин да загрее.
Когато зехтинът е готов към него се добавя едро нарязан лук. Когато лукът почервенее към него се слагат нарязаните моркови и чушки. Добавят се и грахът и царевицата....
24 Април
4
Яхния Да си оближеш пръститеИзкарвам от тигана и в същата мазнина слагам зеленчуците, предварително изчистени и нарязани, леко да се запържат. След като поомекнат добавям граха, запържвам за 2-3 минути....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1