Бухтите са една страхотна класическа закуска, с която може да зарадвате любимите си хора.
В повечето случаи при приготвянето на бухтички те стават мазни. Именно заради това повечето хора избягват да ги правят, защото в наши дни е актуално да слагаме здравословен акцент върху храната.
Една от хитринките за приготвянето на идеалните бухти е содата за хляб или бакпулвер да не се активира в киселото мляко, а да се пресее заедно с брашното.
Те не трябва да се и прибавят директно към яйцата. По този начин бухтите няма да попиват излишно мазнина при пърженето им на маслена баня.
Също така брашното трябва да е пресято няколко пъти. Така тестото става по-пухкаво.
За да не стават бухтите ви мазни, когато ги слагате да се пържат, олиото трябва да е достатъчно загрято. Когато олиото в достатъчно загрято, то запечатва на мига тестото и то не се напоява допълнително с олио.
В противен случай те попиват много олио, стават тежки и не могат да се изпържат добре.
Също така олиото трябва да е достатъчно, да не е прекалено много, нито прекалено малко.
Когато изваждат готовите бухти, ги слагайте в съд, който има салфетка или хартия. Така салфетката ще попие излишната мазнина от бухтите.
Ако обичате бухтички, препоръчваме да опитате някои от тези изпитани рецепти:
- Бухти със Сирене;
- Бухти с Кисело Мляко;
Коментари