Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни.
Разбира се, когато правим пържени тестени закуски те ще поемат доста мазнина в процеса на кулинарна обработка, но има няколко хитринки, с които тя все пак да не е в толкова големи количества.
На първо място трябва да се уверите, че олиото е досатъчно загряло и в достатъчно количество. Горещото олио ще запечата тестото мигновено и то няма да се напоява допълнително, както ако олиото не е вряло.
Опитните домакини съветват при замесването на бухтите да добавите содата/бакпулвера директно в брашното, а не да го активирате с кисело мляко.
И на последно място, но не и по важност – опитайте да замените олиото в рецептите за бухти с кисело мляко или бухти с 1 яйце с 1 с.л. ракия.
Ако обичате да правите бухти на семейството си, разгледайте тези рецепти за:
Коментари