Gotvach.bg»Съвети»Как да не стават мазни бухтите?

Как да не стават мазни бухтите?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да не стават мазни бухтите?

Бухтите са една от най-любимите закуски у нас, особено в почивните дни, когато цялото семейство се събира, но все повече хора ги избягват, защото в повечето случаи те стават доста мазни.

Разбира се, когато правим пържени тестени закуски те ще поемат доста мазнина в процеса на кулинарна обработка, но има няколко хитринки, с които тя все пак да не е в толкова големи количества.

На първо място трябва да се уверите, че олиото е досатъчно загряло и в достатъчно количество. Горещото олио ще запечата тестото мигновено и то няма да се напоява допълнително, както ако олиото не е вряло.

Опитните домакини съветват при замесването на бухтите да добавите содата/бакпулвера директно в брашното, а не да го активирате с кисело мляко.

И на последно място, но не и по важност – опитайте да замените олиото в рецептите за бухти с кисело мляко или бухти с 1 яйце с 1 с.л. ракия.

Ако обичате да правите бухти на семейството си, разгледайте тези рецепти за:

- бухти с прясно мляко;

- бухти без яйца;

- бухти със сирене;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
Общо гласували: 2
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен