Има няколко начина как меденките да бъдат мекички, които трябва да знае всяка домакиня. Ето и 3 варианта, за различни ситуации:
1. По време на печенето е хубаво да не ги изпичаме до втвърдяване, а докато са още мекички ги изваждаме, понеже като изстинат стават много твърди.
2. Веднага щом ги извадим от фурната, още топли ги сипваме в найлонов плик, за да се изпотят и омекнат.
3. В случай, че не сме направили първите две неща и меденките са твърди и изстинали, тогава отново ги сипваме в найлонов плик и слагаме вътре до тях една филия хляб и връзваме плика. Съвсем скоро омекват (за около 1 нощ), и колкото повече ги съхраняваме заедно с хляба, толкова по-мекички стават. Щом добием желаната мекота, изваждаме хляба (тъй като се овлажнява и може да мухляса) и оставяме меденките в плика.
Със сигурност има и други лесни възможности, а за тези които харесват леката хрупкавина на меденките и бисквитите, може просто да се потапят за миг в чай или горещо какао, преди да се консумират и така ще са и хрупкави, и мекички! Успех с приготвянето и правилното съхранение!
Вижте също как да си направите коледни меденки, медени бисквити или традиционните коледни сладки.
Коментари