Има много различни начини за приготвяне на пълнени чушки, но класическият е с кайма, ориз и подправки. Тези чушки са толкова вкусни, че на практика се топят в устата.
Това са може би едни от най-вкусните пълнени чушки. Отнемат малко време и труд при приготвянето им и напълно си заслужават. Затова и това ястие е любимо на много нашенци и присъства редовно на традиционната трапеза.
Има няколко неща, които правят тези пълнени чушки толкова вкусни.
Първото са подправките. Подправките за пълнени чушки са много важни. Те могат да са комбинация от сол, черен пипер, целина, кимион, копър и сладък червен пипер. У нас редовно се добавя и чубрица, може би и сминдух. Изборът е ваш!
Второто е комбинацията от свинско и говеждо месо. Свинското месо прави вкуса на плънката по-наситен и е по-сочна.
На трето място, това е изобилието от лук. Лукът придава сладост и много пикантен вкус.
Съставките за плънката са предварително задушени в тиган, което ги прави много апетитни.
Накрая пълнените чушки се приготвят бавно в продължение на часове. Не е препоръчително да бързате в процеса на готвене. Имат нужда от време при приготвянето си.
Основното, от което се нуждаете, при приготвянето на пълнени чушки е телешка и свинска кайма, лук, моркови, пресен чесън и бял ориз. Добавете малко олио (зехтин) за готвене за повече вкус.
Погледнете и тези вкусни предложения за:
Коментари