Gotvach.bg»Съвети»Какво е Бурата и как се използва?

Какво е Бурата и как се използва?

редакция:
EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Какво е Бурата и как се използва?

Какво представлява сиренето Бурата

Сиренето Бурата (Burrata) е италианска, млечна наслада. Представете си, че режете моцарела, но с кремообразна, течна, маслена вътрешност.

Основен елемент в италианската кухня, това прясно сирене идва от региона Пулия в южна Италия. Създадено е през 50-те години на миналия век.

Текстурата и вкуса на това сирене са изящни. Всъщност "burro", означава "намазан с масло" на италиански.

Контрастът в текстурата заедно с вкуса прави Бурата предпочитана, сред любителите на сиренето. Така че не е изненадващо, че е станала много популярна.

Как да се ползва бурата

Най-добрият начин за консумация на Бурата е прясна и на стайна температура. Консумирането ѝ по този начин подчертава луксозния й кремообразен център и вкус.

Отгоре може да се поръси с малко зехтин и да се намаже върху кростини. Могат да се добавят песто, маслинова паста и парче или две домат.

Бурата е подходяща за пици, салати, паста, ризото и др.

Кремообразността се съчетава чудесно със солено прошуто и сладки праскови в салата.

За контраст на вкусовете могат да се добавят печени домати с балсамико.

Виж също каква е разликата между моцарела и бурата, как се сервира и яде бурата или опитай нашите салати със сирене Бурата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен