Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да съхраняваме оцетБутилката оцет трябва да се съхранява на хладно и тъмно място....
26 Август
Как да съхраняваме правилно подправките?Други важни правила за съхранение на подправки:
Не е добре да поставяте мокра ръка или мокра лъжица вътре в буркана, нито да го държите, макар и за няколко секунди, над тенджерата, в която готвим и от която се издига пара...
23 Май
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?За разлика от пресните, старите картофи могат да се съхраняват цяла зима....
17 Август
Как правилно да съхраняваме лук вкъщиОбеленият лук може да се съхранява в хладилник до две седмици, а нарязаният - 7-10 дни.
Как правилно да съхранявате шалот?
Шалот е вид лук с по-мек и по-сладък вкус....
27 Януари
Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?В правилно съд с подходяща спецификация, маслото може да се съхранява в хладилник до 3-4 седмици....
27 Дек.
Как да съхраняваме правилно киселото зелеА ето кои са основните начини за правилно съхранение на кисело зеле....
25 Ноем.
Ето как да съхраняваме и замразяваме патладжани за зимата!Ето защо е добре да се научите как да ги съхранявате за по-дълго време:
Замразяване на патладжани
Това е вероятно най-бързият и ефикасен метод за съхраняването на патладжани....
15 Август
Правилно съхраняване на месоПравилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
05 Юни
Правилно съхраняване на яйцаПравилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните след Великден, когато остават много яйца. Въпросът за съхранението им касае пряко нашето здраве.
В пресните яйца се крие салмонела....
17 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време....
13 Април
2
Патладжани с чушкиЗалейте ги с посолен оцет и оставете да престоят около 3-4 часа.
Обелете патладжаните, нарежете ги на резени и оставете да пуснат горчивата вода.
След това ги отцедете и измийте....
20 Окт.
Патладжани в олиоОбелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
24 Септ.
Патладжани с къриДобавят се доматите, патладжанът и лютата чушка. Поръсва се със сол. Държи се на огъня около 20-25 минути до омекване на зеленчуците....
07 Февр.
Патладжани с орехиВръщаме да се запекат, като накрая може да сложим по тънко парче кашкавал върху всеки патладжан....
21 Окт.
Патладжани с пармезанИзмиваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина около 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме за 15-20 мин да си пуснат тъмния сок, който се попива с хартия след това, за да не нагарчат....
14 Януари
Патладжани в гювечетаИзмиваме патладжана и опичаме цял. Оставяме в съд с капак да омекне и лесно белим от люспите....
27 Ноем.
Патладжани с извараПатладжана измиваме и нарязваме на кръгли филийки. Посоляваме и оставяме да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. След това изплакваме добре....
31 Юли
Патладжани с чесънПатладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете....
03 Февр.
1
Патладжани с карамфилОбелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивия сок.
След това ги изплакнете със студена вода и ги напълнете в буркани....
10 Окт.
Патладжани с босилекПатладжаните се осоляват и се слагат в гевгир да се отцеждат около 1 час.
Чесънът и лютата чушка се запържват около 2 мин. Добавят се патладжаните и се пържат 10 мин....
09 Февр.
Патладжани с лимонОпечете патладжаните на скара или във фурната, докато поомекнат. Обелете ги и ги оставете да се отцедят. По желание може да ги нарежете, ако са по-едри или да ги оставите цели....
19 Юни
Патладжани с дзадзикиНарежете патладжаните на дълги ленти и ги оставете да се отцедят от горчилката, като ги поръсите със сол.
Измийте и ги отцедете. Пресейте брашното със сол, добавете яйцете и млякото и разбийте....
12 Август
Патладжани с пармезанПодредете патладжаните в тавичка. Залейте с доматения сос и сложете да се пече в загряна фурна за 15 минути.
Извадете, поръсете обилно с пармезан и галетата и върнете да се запече до готовност....
05 Март
Патладжани с майонезаПатладжаните се измиват и се изпичат върху котлон, във фурна или в електрическа тенджера.
Обелват се още топли, нарязват се и се слагат в по–дълбок съд.
Прибавят се счуканият чесън и солта....
13 Май