Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да съхраняваме оцетКак правилно да съхраняваме оцет
26 Август
Бутилката оцет трябва да се съхранява на хладно и тъмно място....
Как да съхраняваме правилно подправките?Как да съхраняваме правилно подправките?
23 Май
Други важни правила за съхранение на подправки: Не е добре да поставяте мокра ръка или мокра лъжица вътре в буркана, нито да го държите, макар и за няколко секунди, над тенджерата, в която готвим и от която се издига пара...
Как правилно да съхраняваме дрехите?Как правилно да съхраняваме дрехите?
18 Януари
Как правилно да съхраняваме дрехите?...
Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?Картофите: Как да ги съхраняваме правилно?
17 Август
За разлика от пресните, старите картофи могат да се съхраняват цяла зима....
Как правилно да съхраняваме лук вкъщиКак правилно да съхраняваме лук вкъщи
27 Януари
Обеленият лук може да се съхранява в хладилник до две седмици, а нарязаният - 7-10 дни. Как правилно да съхранявате шалот? Шалот е вид лук с по-мек и по-сладък вкус....
Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?Как да съхраняваме правилно кокосовото масло?
27 Дек.
В правилно съд с подходяща спецификация, маслото може да се съхранява в хладилник до 3-4 седмици....
Как да съхраняваме правилно киселото зелеКак да съхраняваме правилно киселото зеле
25 Ноем.
А ето кои са основните начини за правилно съхранение на кисело зеле....
Ето как да съхраняваме и замразяваме патладжани за зимата!Ето как да съхраняваме и замразяваме патладжани за зимата!
15 Август
Ето защо е добре да се научите как да ги съхранявате за по-дълго време: Замразяване на патладжани Това е вероятно най-бързият и ефикасен метод за съхраняването на патладжани....
Правилно съхраняване на месоПравилно съхраняване на месо
05 Юни
Правилното съхраняване на месото е от изключително значение за неговите вкусови качества, както и за човешкото здраве....
Правилно съхраняване на яйцаПравилно съхраняване на яйца
17 Април
Правилното съхранение на яйцата е изключително важно, особено в дните след Великден, когато остават много яйца. Въпросът за съхранението им касае пряко нашето здраве. В пресните яйца се крие салмонела....
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?
13 Април
2
Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време....
Патладжани с чушкиПатладжани с чушки
20 Окт.
Залейте ги с посолен оцет и оставете да престоят около 3-4 часа. Обелете патладжаните, нарежете ги на резени и оставете да пуснат горчивата вода. След това ги отцедете и измийте....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
Патладжани с къриПатладжани с къри
07 Февр.
Добавят се доматите, патладжанът и лютата чушка. Поръсва се със сол. Държи се на огъня около 20-25 минути до омекване на зеленчуците....
Патладжани с орехиПатладжани с орехи
21 Окт.
Връщаме да се запекат, като накрая може да сложим по тънко парче кашкавал върху всеки патладжан....
Патладжани с пармезанПатладжани с пармезан
14 Януари
Измиваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина около 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме за 15-20 мин да си пуснат тъмния сок, който се попива с хартия след това, за да не нагарчат....
Патладжани в гювечетаПатладжани в гювечета
27 Ноем.
Измиваме патладжана и опичаме цял. Оставяме в съд с капак да омекне и лесно белим от люспите....
Патладжани с извараПатладжани с извара
31 Юли
Патладжана измиваме и нарязваме на кръгли филийки. Посоляваме и оставяме да се отцедят от горчивия сок за 20 минути. След това изплакваме добре....
Патладжани с чесънПатладжани с чесън
03 Февр.
1
Патладжаните поемат много мазнина, затова след пържене е добре да ги поставите отново върху хартия да се отцедят. В дълбока чиния сложете патладжаните, нарежете на ситно чесъна и го добавете....
Патладжани с карамфилПатладжани с карамфил
10 Окт.
Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Посолете ги и ги оставете да си пуснат горчивия сок. След това ги изплакнете със студена вода и ги напълнете в буркани....
Патладжани с босилекПатладжани с босилек
09 Февр.
Патладжаните се осоляват и се слагат в гевгир да се отцеждат около 1 час. Чесънът и лютата чушка се запържват около 2 мин. Добавят се патладжаните и се пържат 10 мин....
Патладжани с лимонПатладжани с лимон
19 Юни
Опечете патладжаните на скара или във фурната, докато поомекнат. Обелете ги и ги оставете да се отцедят. По желание може да ги нарежете, ако са по-едри или да ги оставите цели....
Патладжани с дзадзикиПатладжани с дзадзики
12 Август
Нарежете патладжаните на дълги ленти и ги оставете да се отцедят от горчилката, като ги поръсите със сол. Измийте и ги отцедете. Пресейте брашното със сол, добавете яйцете и млякото и разбийте....
Патладжани с пармезанПатладжани с пармезан
05 Март
Подредете патладжаните в тавичка. Залейте с доматения сос и сложете да се пече в загряна фурна за 15 минути. Извадете, поръсете обилно с пармезан и галетата и върнете да се запече до готовност....
Патладжани с майонезаПатладжани с майонеза
13 Май
Патладжаните се измиват и се изпичат върху котлон, във фурна или в електрическа тенджера. Обелват се още топли, нарязват се и се слагат в по–дълбок съд. Прибавят се счуканият чесън и солта....