Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се бланшират картофиКак се бланшират картофи
09 Март
Като сме на тема бланширане на картофи, вижте как да направите перфектните картофи соте....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
ЛукЛук
01 Февр.
Ако бланширате кромид лук и след това го запържите и задушите с нарязани на едро гъби, ще получите идеална гарнитура за телешко месо. Червеният лук може да се запече, без да се бели....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се бланшира коприва?Как се бланшира коприва?
08 Май
Имате два варианта - да я наберете със стъблата и така да се бланшира, или лист по лист да късате свежите горни връхчета - ваш избор. Измивате добре копривата....
Как се бланшира бамя?Как се бланшира бамя?
30 Януари
При бланширане на бамята се премахва лепкавата течност и така бамята става по-устойчива и издръжлива при правилно съхранение....
Как се бланшира ориз?Как се бланшира ориз?
08 Май
Времето за бланширане не бива да се пресрочва, защото оризът почва да се разварява. След това оризовите зърна задължително се изплакват със студена вода, за да се прекрати готвенето....
Как се бланшира карфиол?Как се бланшира карфиол?
06 Окт.
Карфиолът принадлежи към семейството на зелето, но от всички видове зеле най-лесно се усвоява от организма. Съдържащата се него целулоза е доста по-нежна от тази на зелето, че дори и консумацията на карфиол в големи количества...
Как се бланшира лапад?Как се бланшира лапад?
11 Май
За да можем да се радваме на този вкус по-дълго време и през всеки сезон, не само през пролетта, лападът може да се бланшира. Така ще го имаме на разположение независимо от сезона. Как се бланшира лапад?...
Как се бланшира лалад?Как се бланшира лалад?
04 Юни
За много рецепти с лапад - лападени сарми, ориз с лапад, баници с лапад, е важно преди това зеленолистният зеленчук да се бланшира. Как се бланшира лапад?...
Топяща се в устата шоколадова тортаТопяща се в устата шоколадова торта
06 Юли
1
Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад....
Шоколадови мъфини с топяща се сърцевинаШоколадови мъфини с топяща се сърцевина
28 Окт.
Яйцето и захарта се разбиват с миксер до побеляване. Добавя се маслото и разбъркването продължава. Към киселото мляко се добавя содата за хляб и се смесва с течните съставки....
Пилето, в което ще се влюбитеПилето, в което ще се влюбите
07 Окт.
2
Изважда се тавата и се сваля фолиото, връщаме във фурната и се запича до червено. Поднасяме пилето, в което ще се влюбите с чаша бира и салата. Добър апетит!...