Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЮфкаЮфката е тестен хранителен продукт, който се прави от изсушени тестени кори. По своя вид наподобява някои видове паста, но в технологията на приготвяне на паста и юфка има съществени разлики. Под думата юфка най-често разбираме...
17 Март
1
Как се вари царевицаЦаревицата е много вкусна и хранителна и е подходяща както за салати, така и за супи и ястия, а също така и за директна консумация.
Важното е да я сварите правилно, за да може тя да не изгуби полезните си вещества, а...
09 Дек.
7
Как се прави домашна юфкаЮфката е един чудесен избор за закуска, от нея можете да си направите вкусна домашна баница или изкусителен десерт. А и няма нищо по-вкусно от домашна направена юфка.
Необходими продукти: 500 мл прясно мляко, 15...
21 Март
1
Колко време се вари супа?Супите са от най-предпочитаните рецепти за дневно меню. Те са много полезни за здравето, не изискват много време, нито специални кулинарни умения.
Като най-здравословни се сочат бистрите супи, които се приготвят от зеленчуци...
02 Август
1
Как и колко време се вари юфка?Много от нас са израснали със спомена за купа юфка със сирене за закуска, защото това беше една от най-сервираните закуски в детските градини. Там юфката се поднасяше поръсена със сирене и захар, но когато решите да приготвяте...
10 Ноем.
Шпецле - любимата немска юфка!Шпецле е вид юфка, приготвена с яйца. Този вид юфка е част от немската традиционна кухня. Самото название идва от думата spatz, което означава малко врабче. Освен в Германия тази юфка се приготвя и в Австрия, Швейцария...
09 Май
Домашната ракия ще се вари с вносно гроздеТъй като цените на българското грозде се вдигнаха заради съсипаната тазгодишна реколта, родните производители на ракия ще варят напитката с македонско и гръцко грозде.
Родното грозде по пазарите е скочило почти двойно...
12 Окт.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Пържена юфкаЮфката се вари до омекване. Изплаква се.
Месото се режи на тънки ивици и се изпържва с нишестето, което е разтворено. Добавят се и другите продукти. Половината олио се загрява....
29 Януари
Домашна юфкаСлед 1 час сушене на слънце се обръщат и на места трябва да се "накъсат" сами.
Добре изсъхналите кори натрошете и сложете да се изпекат до леко зачервяване в загряна фурна....
23 Януари
2
Как се прави юфка?Юфка с мляко и сирене или обикновена млечна баница са едни от най-обичаните в българската кухня рецепти. Но истината е, че нищо не може да се сравни с вкуса и аромата на домашно приготвена юфка.
Приготвянето на домашна...
12 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Юфка на фурнаКогато изплуват на повърхността, ги извадете с решетеста лъжица, облейте ги за миг със студена вода и оставете да се отцедят.
Сгорещете маслото и запържете до зачервяване бекона или сланината, нарязани на парченца....
22 Май