Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунак от хладилникКозунак от хладилник
12 Април
Козунакът от хладилник е готов....
Солен кекс Почисти хладилникСолен кекс Почисти хладилник
07 Юли
Смесва се добре и сместа за соления кекс се прехвърля в намаслена и набрашнена кексова форма. Отгоре се поръсва с още семена. Соленият кекс се пече на 180 градуса за 25-30 минути....
Домашна пастърма в хладилникДомашна пастърма в хладилник
30 Ноем.
Всяко парче се овалва старателно в тях и притиска, за да полепнат хубаво. Нареждаме върху скара и слагаме в хладилника. Обръщаме парчетата всеки ден, докато изсъхнат напълно....
Скумрия пресносолка в хладилникСкумрия пресносолка в хладилник
06 Април
Наредете в тава, покрита със стреч фолио, оставете в хладилник за 2-3 часа. Когато времето отмине, махнете отделилата се течност. Ако е нужно, посолете още малко....
Хладилни мекициХладилни мекици
31 Окт.
2
Оставете мекичките да се отцедят върху кухненска хартия. По желание може да ги поръсите с пудра захар или да ги оставите натурални. След като извадите тестото от хладилника, не го размесвайте....
Крокети изпразни хладилникаКрокети изпразни хладилника
18 Май
1
Импровизирайте, добавете каквото има в хладилника и няма да сгрешите. Чудесни за обяд са тези крокети изпразни хладилника. Добър апетит!...
Специалитет Изчисти хладилникаСпециалитет Изчисти хладилника
04 Февр.
3
В тази рецепта може да вложите всякакви продукти, които изостават в хладилника ви. Лесно и сравнително бързо ястие за една добра вечеря!...
Тесто за мекици в хладилникТесто за мекици в хладилник
22 Февр.
1
Готовото тесто се оставя в купата, като се поръсва с брашно. Прибира се в плик и се връзва. Тестото се оставя в хладилника и на следващата сутрин се използва....
Пилешка пастърма, сушена в хладилникПилешка пастърма, сушена в хладилник
02 Януари
5
Сложете ги в хладилник върху домакинска хартия. През първите 4-5 дни сменяйте хартията всеки ден. Следващите 4-5 дни само обръщайте пилешката пастърма на обратната страна по 2-3 пъти на ден....
Прясно осолена скумрия в хладилникПрясно осолена скумрия в хладилник
17 Януари
Посолява се всяко парче обилно със ситно смляна морска сол и се оставя в покрита тавичка, в хладилник или на студено, леко наклонена от единия край, за да се отцеди от излишната течност за 2-3 часа....
Как се вгражда съдомиялна?Как се вгражда съдомиялна?
10 Януари
Ако искате сами да вградите съдомиялната машина, то този съвет е за вас. Трябва обаче да имате следните неща предвид: - В какво състояние ви е доставен уредът; - Трябва да направите предварителна подготовка; - Трябва...
Хладилно тестоХладилно тесто
07 Февр.
После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Завийте тестото във фолио и го поставете в хладилника за 45 минути. Разточете тестото на правоъгълник....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се съхранява месо без хладилникКак се съхранява месо без хладилник
07 Април
2
Ако се налага да съхранявате месо без хладилник, има проверени методи за това. Можете да използвате смес от олио и зеленчуци....
Чудни хладилни мекици със сиренеЧудни хладилни мекици със сирене
13 Май
Пържат се чудни хладилни мекици със сирене в загрятото олио на умерен котлон до златисто....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....