Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Черен оризИстория на черен ориз
Черният ориз има много древна история. Древните китайци го наричали императорски ориз....
14 Март
Как се готви хубав оризНякои готвачи съветват с цел избягване слепването на зрънцата да използвате малко бяло вино или друг вид киселина....
22 Ноем.
Как се готви бял ориз?Посолете го по ваше желание и намалете температурата, тъй като той не бива да се готви на много високи градуси....
08 Март
Как се готви черен дробЗадушен черен дроб се приготвя от 600 грама свински черен дроб, 60 грама бекон, 30 милилитра олио, 2 супени лъжици брашно, 150 милилитра течна сметана, сол и черен пипер на вкус, 1 супена лъжица магданоз, нарязан на...
03 Февр.
2
Черен ориз с мидиДобавя се брашното, което също се запържва за около минута.
Към сместа се прибавят виното, лимоновият сок, дафиновия лист, сол и черен пипер на вкус. Сместа се оставя да къкри за около пет минути под капак....
06 Окт.
Черен ориз със сьомгаВарете 30-40 минути на бавен огън, поръсете с черен пипер и махнете от котлона.
Поръсете с пармезан.
Запечете сьомгата на грил тиган и сервирайте върху порциите ориз. Поръсете със смлени орехи и черен пипер....
17 Окт.
Черен ориз със скаридиИзмийте добре ориза, залейте го с водата със солта и го сложете на котлон да заври. Варете на тих огън около 30 минути. Отцедете останалата вода. Нарежете зеленчуците.
Загрейте олиото в уок и първо запържете праза и моркова...
17 Окт.
Сютляш с черен оризВари се до сваряване на ориза.
Сипва се в десертни купички и се поръсва с канела.
След изстиването му се консумира....
04 Дек.
Колко време се готви ориз на фурна?Колко време се готви ориз на фурна?
И така, първата ви задача винаги е да проверите какво е съотношението на водата и ориза при този вид ориз, който ще ползвате....
12 Март
1
Черен ориз с печени зеленчуциАз този път съм го пропуснала, но и с него се получава изключително вкусно и с по- азиатска нотка.
Добър апетит с моя черен ориз със печени зеленчуци !...
21 Февр.
2
Телешки стек с черен оризПредварително накисваме черния ориз за 4 часа (може и от предишната вечер), като водата периодично се подменя. Така по-бързо се сварява след това....
15 Февр.
Скариди с узо и черен оризОставете ориза да поеме виното и миризмата от алкохола да се изпари.
Прецедете бульона от скаридените глави в кана. Добавете го на порции към ориза, докато уври напълно.
През това време почистете скаридите....
09 Април
Спанак с пиле и черен оризПилето с ориз се сглобява с ринг.
Нареждат се един пласт ориз, пилешко филе и спанак.
Украсява се спанак с пиле и черен ориз с настъргана лимонова кора....
29 Март
Ризото с черен ориз и гъбиЧерният ориз се готви по-бавно от белия. Ако се наложи, долейте вода, ако е свършил бульонът. Малко преди да е готово вкусното ризото, прибавете настъргания пармезан към ориза и част от магданоза....
15 Февр.
Здравословен черен ориз със зеленчуков миксЗдравословният черен ориз със зеленчуков микс е готов....
22 Март
Ризото с черен ориз и скаридиПожелание върху ризотото с черен ориз и скариди може да настържете малко пармезан....
25 Септ.
1
Тънкости при варене на черен оризКак се готви черен ориз
Вземете 2 чаши вода на 2 чаша черен ориз, изсипете ориз и изчакайте, докато масата се удвои, т.е. - накиснете го....
06 Февр.
Черен Ориз - какво трябва да знаемГотви се по-продължително от другите видове ориз. Професионалните готвачи препоръчват да се накисне в студена вода преди кулинарна обработка, след което да се измие старателно....
25 Ноем.
Гъбена супа със зеленчуци и черен оризКогато всичко е сварено, гъбената супа със зеленчуци и черен ориз се сваля от котлона, застройва се супата, прибавят се маслото и нарязаните на ситно босилекови листа и се поръсва с пресен лук....
08 Ноем.
Черен ориз с печурки и сушени доматиСлед това изхвърлете водата, налейте нова (тя пак ще се оцвети в черно или тъмно виолетово, това да не ви притеснява).
Сварете императорския черен ориз до омекване на зрънцата (вижте указанията на пакета)....
27 Февр.
Черен ориз с броколи в азиатски стилВсичката течност трябва да се абсорбира и много да се внимава да не загори оризът по дъното. Тъй като е черен, това няма да се отрази на визията на ястието, но ще се отрази на вкуса и ще нагарча....
03 Март