Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПразПраз
07 Дек.
Праз-лукът или т.нар. праз е член на семейството на лука, но ароматът му е много по-пречистен, фин и сладък в сравнение с този на обикновения лук. Произхождащ от Средиземноморския регион и Азия, празът се култивира в продължение...
Как се съхранява праз?Как се съхранява праз?
31 Окт.
Праз лукът е много разпространен в нашата страна и намира приложение в редица рецепти. Празът е изключително ценен източник на витамин А и С, минерали и други полезни вещества. За да се наслаждавате на ползите и вкуса...
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаКак се задушава месо - инструкции стъпка по стъпка
07 Дек.
Докато месото се задушава, можете да добавите билки....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Нощно задушаванеНощно задушаване
13 Май
Този индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10. Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
Как се задушава цвекло?Как се задушава цвекло?
23 Дек.
Червеното цвекло е използвано още от древните гърци като лечебна храна. Хипократ например го е прилагал при лечение на възпаления на кожата, при инфекции и висока температура. Средновековните лекари в Европа са установили...
Как се задушава грах?Как се задушава грах?
26 Дек.
След 15 минути махнете капака и оставете грахът да се задушава в маслото. Задушавайте още 15 минути и поднесете зеленчука топъл....
Как се задушава кайма?Как се задушава кайма?
05 Дек.
Най-често се задушава кайма с лук и моркови....
Как се задушава спанак?Как се задушава спанак?
05 Дек.
Мога да кажа, че ако задушавате по-големи количества, миенето и рязането му може да отнеме повече време от самото задушаване. Започнете, като го накиснете във вода за 15-20 минути....
Как се задушава лук?Как се задушава лук?
28 Ноем.
Задушаването на храни може да бъде 3 вида: - задушаване в собствен сос - при задушаване на листни зеленчуци, тиквички, спанак или по-точно продукти с повишено водно съдържание; - задушаване в малко количество течност...
Как се задушава ориз?Как се задушава ориз?
19 Март
Причините за популярността на ориза са очевидни: лесно се подготвя, съдържа много калории и е сравнително евтин. За да опитате приготвите вкусен задушен ориз, трябва да знаете тайните на готвенето. Тайната при приготвянето...
Как се задушава лапад?Как се задушава лапад?
17 Април
Ако изберете вариант за задушаване на лапад с гореща вода, то за целта трябва да оставите необходимото количество вода да заври силно на котлона. След това със загрятата вода да залеете лападовите листа....