Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПразПраз-лукът или т.нар. праз е член на семейството на лука, но ароматът му е много по-пречистен, фин и сладък в сравнение с този на обикновения лук. Произхождащ от Средиземноморския регион и Азия, празът се култивира в продължение...
07 Дек.
Как се съхранява праз?Праз лукът е много разпространен в нашата страна и намира приложение в редица рецепти. Празът е изключително ценен източник на витамин А и С, минерали и други полезни вещества. За да се наслаждавате на ползите и вкуса...
31 Окт.
Как се задушава месо - инструкции стъпка по стъпкаДокато месото се задушава, можете да добавите билки....
07 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Нощно задушаванеТози индекс се приема за патологичен, когато периодите на задушаване за един час надвишават 10.
Нощното задушаване се среща по-често при мъже на средна възраст....
13 Май
Как се задушава цвекло?Червеното цвекло е използвано още от древните гърци като лечебна храна. Хипократ например го е прилагал при лечение на възпаления на кожата, при инфекции и висока температура.
Средновековните лекари в Европа са установили...
23 Дек.
Как се задушава грах?След 15 минути махнете капака и оставете грахът да се задушава в маслото. Задушавайте още 15 минути и поднесете зеленчука топъл....
26 Дек.
Как се задушава спанак?Мога да кажа, че ако задушавате по-големи количества, миенето и рязането му може да отнеме повече време от самото задушаване.
Започнете, като го накиснете във вода за 15-20 минути....
05 Дек.
Как се задушава лук?Задушаването на храни може да бъде 3 вида:
- задушаване в собствен сос - при задушаване на листни зеленчуци, тиквички, спанак или по-точно продукти с повишено водно съдържание;
- задушаване в малко количество течност...
28 Ноем.
Как се задушава ориз?Причините за популярността на ориза са очевидни: лесно се подготвя, съдържа много калории и е сравнително евтин.
За да опитате приготвите вкусен задушен ориз, трябва да знаете тайните на готвенето. Тайната при приготвянето...
19 Март
Как се задушава лапад?Ако изберете вариант за задушаване на лапад с гореща вода, то за целта трябва да оставите необходимото количество вода да заври силно на котлона. След това със загрятата вода да залеете лападовите листа....
17 Април