Gotvach.bg»Съвети»Как се задушава грах?

Как се задушава грах?

Как се задушава грах?
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова правоъгълна дъска с дръжка - 39.5см
22.00 лв.

Това е любима рецепта за задушен грах:

Продукти:

3 ч. ч. зелен грах, почистен от шушулките

2 с. л. меко масло

½ ч. л. захар

½ ч. л. сол

Приготвяне: Сложете всички продукти в тенджера и хубаво разбъркайте.

Натрийте грахчетата с масло. Налейте студена вода, колкото да покрие зеленчуците. Похлупете тенджерата и сварете граха. След 15 минути махнете капака и оставете грахът да се задушава в маслото. Задушавайте още 15 минути и поднесете зеленчука топъл.

Най-бързия и лесен начин за подготовка на грах:

В тенджера комбинирайте 16 унции от грах с около ½ чаша вода. Оставете течността да заври с капака. Намалете топлината, покрийте и оставете граха ви да къкри за 3-5 минути или докато не омекне. Изцедете излишната течност и сервирайте.

Друг метод, който може да използвате за приготвянето на задушен грах, е използването на микровълновата печка. Грахът, свеж или замръзнал, може да бъде приготвян лесно с микровълновата. В микровълнова безопасна чиния, комбинирайте грах с една супена лъжица вода. Покрийте с капак (или хартиена салфетка) и гответе на най-високата мощност за около 3-4 минути.

Проверете граха и ако има още нужда от готвене, продължете да готвите за 3-5 минути повече. Ако всяко грахче е нежно и горещо навсякъде, готово е за консумация. Изцедете и сервирайте.

Друг лесен начин е с ползването на тиган - може да ползвате и пресен и замразен грах. Започнете с нагряване на супена лъжица масло и малко олио върху средно-висока температура. Ако искате да добавите вкус, хвърлете вътре нарязан лук или настърган чесън.

Нека вашите аромати да се готвят за няколко минути, докато не омекнат. Добавете около 2 чаши грах. Разбъркайте ги все още със средно висока температура, докато се нагреят нежно, около 3-5 минути. Добавете сол и пипер със сигурност, но помислете и за поръсване на любимите ви подправки или добавяне на пресни билки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен