Това е любима рецепта за задушен грах:
Продукти:
3 ч. ч. зелен грах, почистен от шушулките
2 с. л. меко масло
½ ч. л. захар
½ ч. л. сол
Приготвяне: Сложете всички продукти в тенджера и хубаво разбъркайте.
Натрийте грахчетата с масло. Налейте студена вода, колкото да покрие зеленчуците. Похлупете тенджерата и сварете граха. След 15 минути махнете капака и оставете грахът да се задушава в маслото. Задушавайте още 15 минути и поднесете зеленчука топъл.
Най-бързия и лесен начин за подготовка на грах:
В тенджера комбинирайте 16 унции от грах с около ½ чаша вода. Оставете течността да заври с капака. Намалете топлината, покрийте и оставете граха ви да къкри за 3-5 минути или докато не омекне. Изцедете излишната течност и сервирайте.
Друг метод, който може да използвате за приготвянето на задушен грах, е използването на микровълновата печка. Грахът, свеж или замръзнал, може да бъде приготвян лесно с микровълновата. В микровълнова безопасна чиния, комбинирайте грах с една супена лъжица вода. Покрийте с капак (или хартиена салфетка) и гответе на най-високата мощност за около 3-4 минути.
Проверете граха и ако има още нужда от готвене, продължете да готвите за 3-5 минути повече. Ако всяко грахче е нежно и горещо навсякъде, готово е за консумация. Изцедете и сервирайте.
Друг лесен начин е с ползването на тиган - може да ползвате и пресен и замразен грах. Започнете с нагряване на супена лъжица масло и малко олио върху средно-висока температура. Ако искате да добавите вкус, хвърлете вътре нарязан лук или настърган чесън.
Нека вашите аромати да се готвят за няколко минути, докато не омекнат. Добавете около 2 чаши грах. Разбъркайте ги все още със средно висока температура, докато се нагреят нежно, около 3-5 минути. Добавете сол и пипер със сигурност, но помислете и за поръсване на любимите ви подправки или добавяне на пресни билки.
Коментари