Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Какво да сготвя с грах

Какво да сготвя с грах

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Какво да сготвя с грах

От невероятни тестени изделия, до кремообразни супи, солени пюрета и бързи салати - включването на грах във вашите кулинарни произведения е здравословно допълнение към ястията през всеки сезон. Независимо дали е пресен, замразен и дори консервиран, грахът е здравословен заради високото съдържание на протеини в него и е суперлесен за приготвяне!

Защо да изберем замразен грах пред пресен

Грахът е с ниско съдържание на калории и е богат на витамини, протеини, фибри и антиоксиданти. Вярвате или не, замразеният грах има по-добър вкус от пресния при готвене. Защо ли? Замразеният грах се замразява бързо в пика на зрялост. Можете да разчитате на сладостта и меката му текстура. Купеният от магазина пресен грах обикновено става по-твърд и нишестен от момента на бране до момента, в който е закупен. Освен ако не е набран пресен от собствената ви градина, замразеният грах е по-добрият вариант!

Какво да сготвим с грах

- Кремсупа от грах - тази кремсупа със замразен грах и картофи е гъста, полезна и ще бъде на масата ви за по-малко от 20 минути. Освен това е пълна с хранителни вещества и е много подходяща за малки деца;

- Грахово велуте - невероятна гарнитура;

- Кростини с грах и рикота - хрупкавите кростини с рикота и грах са вкусно канапе, пълно със свеж вкус и прекрасна текстура. Идеалното вегетарианско предястие или закуска, готово за минути;

- Пюре от грах - обичано заради яркия цвят, който добавя към чинията, и е една от най-добрите гарнитури. Сладкият вкус се съчетава добре с почти всеки протеин;

- Салата от картофи, грах и яйца - как да си направим грахова салата от замразен грах? Лесно е, тази рецепта съчетава варен замразен грах, картофи и меко сварени яйца с ароматен горчичен дресинг;

- Руска салата - класика;

- Стампот с грах и други зеленчуци - чудесна гарнитура;

- Ризото от грах и аспержи - това вкусно ризото включва грах, аспержи, лимон и магданоз, пече се във фурната и изисква минимално разбъркване;

- Ориз по китайски с грах и други зеленчуци;

- Дип от зелен грах - този пикантен дип от зелен грах е с нетипичен вкус и е обичан от всички, дори и от тези, които мразят грах. Отнема само няколко минути за приготвянето му: просто смесете зеления грах (замразен и размразен) с кориандър и салса. Превръща се в ароматен дип, който е идеален с чипс;

- Паста с грах и фета - грахът е перфектен в рецептите за паста! Тук той е смесен с паста и може да е овкусен с аромати в средиземноморски стил като пресен копър, сирене фета и лимон. Това е фантастична рецепта за основно ястие с грах, която работи добре за обяд.

Ако искате още нещо вкусно за всички у дома, разгледайте нашите рецепти за:

- свинско с грах;

- грах с пиле;

- селски яхнии с грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен