Вижте нашите предложения за вкусни рецепти, с които да изненадате приятно вашето семейство.
Първата рецепта е за свински пържоли с топено сирене в гювеч
Необходими продукти: 1 кг свински пържоли, 1 буркан гъби, около 300 г топено сирене, подходяща подправка за месо, 4 с.л. брашно, 1 чаша вино.
Начин на приготвяне: Първо оваляйте пържолите в подправката и оставете да престоят за малко. След това ги оваляйте в брашното и леко ги изпържете. Вземете гювеча и започнете да редите ред месо, ред гъби и ред топено сирене.
Внимавайте сиренето да не допира стените на съда. Най-отгоре трябва да завършите с месо. Налейте виното, водата от буркана гъби и ако се наложи долейте вода, за да покриете пържолите. Печете около час и половина, като трябва да разбъркате по някое време, за да се получи хубавия сос.
Следващото ни предложение е за кисело зеле с ориз, приготвено на фурна
Необходими продукти: 1 средна на големина зелка, 1 глава лук, 1 ч.ч. ориз, олио, червен пипер, черен пипер, чубрица, сол.
Начин на приготвяне: Нарежете зелето на тънки ивици, след това го задушете с ½ ч.ч. олио и ½ ч.ч. зелев сок, докато то не омекне. Нарежете лука на ситно и го задушете в малко олио. Прибавете и ориза и го запържете съвсем леко.
Свалете лука и ориза от печката и ги подправете с 1 ч.л. червен пипер, черен пипер и чубрица на вкус. Прибавете ги към зелето. Залейте всичко с около 3 ч.ч. вода и сложете ястието да поври към десетина минути на умерен огън. Прехвърлете в тава и запечете във фурната.
И последното ни предложение е за вкусен шоколадов мус, чудесен и лесен десерт
Необходими продукти: 200 г шоколад, 200г сметана, 3 с.л. пудра захар.
Начин на приготвяне: Разтопете шоколада на котлона с 4 с.л. топла вода. Добавете пудрата захар и разбийте сместа, за да се получи гладък крем. Смесете със сметаната. Изсипете полученият мус в подходящи чашки или купички, оставете да поизстине и го сложете в хладилника, за да се стегне.
Коментари