Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Как се избистря домашен оцет?Но при процеса на ферментация се налага и избистряне на оцета.
Този процес се осъществява, като се добави 1-2 чаени лъжички лимонена киселина и се очаква ферментация на втора доза оцет....
14 Септ.
Как се избистря ябълков оцет?Когато ябълковият оцет ферментира, той трябва да бъде избистрен, а ето как става това:
- оцетът може да се избистри, когато му се добавят 1-2 чаени лъжички лимонена киселина;
- ако това не помогне, трябва да съхранявате...
25 Ноем.
Пиле Омъжи се за менВръща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
29 Март
1
Палачинки, които не се късатМлякото леко се загрява. Яйцата се разбиват.
Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото.
Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
11 Юни
5
Бухти, които се обръщат самиПържат се до зачервяване.
Поръсват се топли с пудра захар.
Бухтите, които се обръщат сами са готови....
14 Ноем.
4
Топящи се в устата бисквиткиПо принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
06 Май
Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
20 Април
Как се прави шарена солТова е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
06 Юли
Бухти, които се обръщат самиБрашното се пресява заедно с бакпулвера и солта.
Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията.
Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
01 Април
Как се правят домашни тортелиниВ следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима.
В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
27 Юли
Бухти, които се обръщат самиЩом се надуят, сами ще започнат да се обръщат.
Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
30 Ноем.
Топящи се в устата манатаркиЩом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути.
Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
27 Май
Вино от ябълкиТечността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия сок и оставете да ферментира на топло....
31 Окт.
3
Вино от глухарчетаСлед като домашното вино е готово, съхранявайте бутилките плътно затворени.
С течение на времето цветът ще се избистри и ще стане леко прозрачен.
Аз съхранявам виното от глухарчета в стъклена дамаджана....
28 Април
2
Вино от малиниСлед завършването на ферментацията (около 2-3 седмици при температура между 20-28 градуса) виното от малини се избистря и се бутилира.
Бутилките се държат в хоризонтално положение в хладно и сухо помещение....
21 Август
Вино от дюлиКогато завърши и процесът на тихата ферментация, виното се избистря и става вече годно за консумация.
След това с помощта на маркуч наливам виното в бутилки - това е с цел да се отдели утайката....
26 Февр.
1
Вино от медВ продължение на 3 седмици не запушвайте шишето, за да се получи пълна ферментация и после сложете тапа.
Оставете това приказно вино от мед на студено и след 1 месец започнете да пиете по ½ винена чаша преди ядене....
07 Окт.
Вино от тинтяваНакиснете корените тинтява във виното в продължение на 15 дни.
Пийте по ½ винена чаша 30 мин. преди ядене от приготвеното домашно вино....
13 Февр.