Gotvach.bg»Съвети»Как се избистря ябълков оцет?

Как се избистря ябълков оцет?

Как се избистря ябълков оцет?

Вече сме ви разказвали какви са полезните свойства и ползите от ябълковия оцет, затова нека минем направо на днешната ни тема, а тя е как да избистрим ябълковият оцет.

Когато ябълковият оцет ферментира, той трябва да бъде избистрен, а ето как става това:

- оцетът може да се избистри, когато му се добавят 1-2 чаени лъжички лимонена киселина;

- ако това не помогне, трябва да съхранявате оцета в стъклени бутилки, които трябва да държите в хладилника. В някои случаи може да се съхранява и във фризер, но той трябва да бъде намален на възможно най-ниската степен на замразяване;

- когато оцетът ви е вече избистрен, трябва да го съхранявате в хладно и тъмно помещение;

- ако ще правите домашен оцет, трябва да знаете, че докато той ферментира винаги се получава малка утайка. Може да го прецедите и да го използвате отново;

- докато ферментира в оцета се образува оцетна гъба - тя трябва да се съхранява, защото следващия път, когато отново си приготвяте домашен оцет, тя ще го направи по-вкусен.

Надяваме се, този съвет да ви е бил полезен!

А сега опитайте нашия ябълков оцет без консерванти и е-та или ябълковия оцет на баба, който приготвяме от десетилетия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен