Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛещаЛеща
31 Май
Лещата е бобово растение, и по-точно семена от растение, чието ботаническо име е Lens ensculenta. Лещата расте във вид на шушулки, всяка от които съдържа едно или две семена. Лещата се класифицира в зависимост от това...
Колко често трябва да се мие косатаКолко често трябва да се мие косата
25 Януари
Има безброй митове относно това колко често трябва да се мие косата. Според някои това трябва да става ежедневно, според други 2 пъти в седмицата, а според трети - 1 път седмично е напълно достатъчно. Бихте се изненадали...
Колко често се мие косата на бебето?Колко често се мие косата на бебето?
18 Дек.
В интернет пространството, както и на най-обикновен хартиен носител, можете да намерите много информация относно кога и колко често трябва едно бебе да бъде хранено, да бъде преобличано, колко често да пишка или пък да...
Колко често се мие дупето на бебето?Колко често се мие дупето на бебето?
08 Дек.
Нежната бебешка кожа е много чувствителна и в чест допир с урина и изпражнения тя се зачервява и става болезнена на допир. За да не се достига дотам, смяната на пелените на вашето мъниче трябва да е около 8 пъти...
Колко често трябва да се мие косата?Колко често трябва да се мие косата?
27 Ноем.
Красивата коса, пълна с обем и жизненост, със сигурност прави впечатление. Неподдържаната коса, със сухи или мазни кичури и, също няма да остане незабелязана. За да не попадате във втората ситуация, е важно да знаете колко...
Как се приготвя червена леща?Как се приготвя червена леща?
27 Януари
Макар до неотдавна червената леща да се възприемаше от мнозина за прекалено екзотична и непозната за нас, тя вече може да бъде срещната в много от родните магазини. Какво обаче да правите с нея и как тя се приготвя, ви предлагаме...
Оранжева лещаОранжева леща
28 Март
Лещата е продукт с богато протеиново съдържание от растителен произход. В нея има толкова протеини, колкото и в месото, а сложните въглехидрати, минералите и влакнините в допълнение към протеина, я правят изключително здравословен...
Зелена ЛещаЗелена Леща
09 Март
Лещата се отнася към бобовите култури и често се консумира в различни вариации на ястия. Има много разновидности на този растителен вид и всеки сорт има своите специфики, технология на готвене и други отличителни характеристики...
Червена ЛещаЧервена Леща
22 Окт.
Хранителните предпочитания на хората през хилядолетията са се променяли, но истински ценната храна се е запазила до днес. В повечето случаи тези хранителни продукти са натурални, те са едновременно храна и лекарство за редица...
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Как се прави перлена захарКак се прави перлена захар
20 Април
На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Палачинки, които не се късатПалачинки, които не се късат
11 Юни
5
Млякото леко се загрява. Яйцата се разбиват. Нишестето се смесва със захарта и солта и се разтваря в част от млякото. Добавят се останалото мляко и яйцата. Трябва да се получи гладка смес за палачинки....
Пиле Омъжи се за менПиле Омъжи се за мен
29 Март
1
Връща се пилето със сметана в тигана със соковете си, полива се няколко пъти с горещ сос и се добавя още 25 г масло, разбърква се. Добавят се и накъсани листа босилек....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
14 Ноем.
4
Пържат се до зачервяване. Поръсват се топли с пудра захар. Бухтите, които се обръщат сами са готови....
Топящи се в устата бисквиткиТопящи се в устата бисквитки
06 Май
По принцип тези топящи се в устата бързи и икономични бисквитки може да се направят без кокосово масло само с олио ( 1ч.ч.) - аз имах и реших 50/50....
Как се прави шарена солКак се прави шарена сол
06 Юли
Това е така, защото шарената сол може да се използва върху различни сирена, запеканки и по-солени ястия, което изисква тя да не е прекалено солена....
Как се правят домашни тортелиниКак се правят домашни тортелини
27 Юли
В следващите редове ще видите Как се правят домашни тортелини - вкусна рецепта, която ще ви стане любима. В купа пресейте брашното и в средата направете кладенче....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
30 Ноем.
Щом се надуят, сами ще започнат да се обръщат. Щом са готови, поръсете бухтите, които се обръщат сами с пудра захар....
Бухти, които се обръщат самиБухти, които се обръщат сами
01 Април
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и солта. Яйцата се разбиват леко с телена бъркалка. Към тях се прибавят киселото мляко, олиото, захарта и ракията. Постепенно се добавя брашното, като се бърка с лъжица....
Топящи се в устата манатаркиТопящи се в устата манатарки
27 Май
Щом станат леко златисти, се добавя маслото и нарязаният на ситно чесън и се пържат още няколко минути. Гъбите в масло се овкусяват с оцет и магданоз и се сервират още топли....
Как се мие ориз?Как се мие ориз?
11 Ноем.
Приготвянето на ориз далеч не е толкова проста работа, колкото звучи на пръв поглед. Всъщност се изисква истински майсторлък оризът да не слепне и да не се развари при приготвянето му. Първата стъпка от приготвянето на вкусен...
Защо се мие оризът?Защо се мие оризът?
15 Окт.
Приготвянето на бял ориз прилича на фасулска работа, докато не се опитате да го направите сами и не откриете, че всъщност е доста трудно. Оризът е един от продуктите, който въпреки че не е капризен при кулинарна обработка...